Novi detalji: Ubio oca pa krenuo u Prag. Tamo napravio masakr

Ministar unutarnjih poslova Češke Vit Rakušan i ravnatelj policije Martin Vondrašek govorili su na konferenciji za novinare nakon tragičnog događaja koji se dogodio na Filozofskom fakultetu u Pragu.

“Policija je u 12.20 sati dobila informaciju da je 24-godišnjak krenuo iz sela Hostoun prema Pragu, rekavši da si želi oduzeti život. U selu iz kojeg je otišao pronađen je mrtav muškarac, on je otac napadača”, rekao je načelnik policije.

Nekoliko sati kasnije muškarac je napravio pokolj u Pragu. Prema najnovijim informacijama češke policije, ubijeno je najmanje 15 osoba uključujući napadača.

“Češka nikada nije doživjela sličan čin. Tragedija je duboka i imat će mnoge druge posljedice”, rekao je ministar, dodavši da će intervencija trajati još nekoliko sati. “U ovom trenutku nema naznaka da ovaj čin ima bilo kakve veze s međunarodnim terorizmom”, nastavio je ministar.

U zgradi su, dodao je češki ministar, još uvijek zabarikadirani ljudi.

Napadač je mrtav, ali još nije jasno kako je umro. Policija kaže da su bili prisiljeni pucati na njega, ali je moguće da je ubio sam sebe.

“Bili smo ovdje za nekoliko minuta. Bilo je jako brzo”, nastavio je načelnik policije o brzini intervencije. Prema njegovim riječima, napadač je bio legalni posjednik oružja.

David kozak

Pucnjava u Pragu: Najmanje 10 mrtvih, napadač ubijen

Poslovno trgovački centar Metropolis Livno