Novi incident s migrantima u Velikoj Kladuši / VIDEO

U noći s utorka na srijedu u prihvatnom centru za migrante Miral vladao je opći kaos kada se sukobilo više od 100 migranata, a incident se kasnije prelio i na ulice Velike Kladuše.

 

Na video snimku koji je portalu “Klix.ba” poslao čitatelj iz Krajine prikazana je nova tučnjava i jurnjava migranata koji su svoje nesuglasice odlučili riješiti nasiljem na javnoj površini. Kako je rečeno, video je nastao nedaleko od migrantskog prihvatnog centra “Miral” u velikokladuškom naselju Polje.

Tuča i jurnjava nekoliko desetina migranata dogodila se u četvrtak oko 20 sati. Također, do incidenta je došlo i ranije u toku dana ispred prihvatnog centra “Miral” kada je u tuči sudjelovao veći broj migranata.

Nesuglasice su smirene uz reakciju policije, a sve je ponovo uhvaćeno kamerama mještana. U noći s utorka na srijedu u prihvatnom centru za migrante Miral vladao je opći kaos kada se sukobilo više od 100 migranata, a incident se kasnije prelio i na ulice Velike Kladuše.

Tada, kao i u četvrtak, građani su bili zabrinuti zbog manjka broja policijskih službenika i ograničenja ovlaštenja. S pravom se boje za svoju sigurnost i pozivaju vlast na djelovanje. Bljesak.info