Novi obrat u slučaju ubijenog Davida, prijavljen patolog koji je radio obdukciju

MINISTARSTVO unutarnjih poslova Republike Srpske podiglo je kaznenu prijavu protiv patologa Željka Karana, koji je vodio obdukciju tijela ubijenog Davida Dragičevića, zbog zloupotrebe položaja, javlja Dnevni Avaz.

Karana se tereti da je objavio lažni toksikološki nalaz o smrti Davida Dragičevića.

Prema tom toksikološkom nalazu, koji je rađen na aparatu bez certifikata i koji ne može otkriti tragove toksina u krvi, ubijenog Dragičevića su optužili da je koristio LSD, marihuanu i alkohol. Toksikološki nalazi koji su napravljeni kasnije pokazali su da to nije točno.

Podsjetimo, entitetsko odvjetništvo u Banjoj Luci odredilo je prošlog tjedna pritvor računalnom stručnjaku koji je nakon smrti Davida naknadno brisao snimke videonadzora s jednog objekta.

Uhićena je osoba inicijala A.K., naveli su iz entitetskog odvjetništva u Banjoj Luci, a medijima je odvjetnik Duško Tomić, koji je član međunarodnog tima za istragu ovoga slučaja, otkrio kako se radi o Alenu Kukiću, inženjeru elektrotehnike koji je zaposlen u telekom kompaniji M’tel. Državno odvjetništvo je potvrdilo kako je Kukiću nakon ispitivanja određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pomoć počinitelju nakon kaznenog djela. Pritvor je naložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ”uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove”.

Priznao da je rezao snimke?

Kontroverzni novinar Slobodan Vasković, koji od početka piše o ovome slučaju ističući da je Davor, otac Davida Dragičevića, u pravu kada tvrdi da se radi o ubojstvu i prikrivanju dokaza, u posljednjoj objavi na svom blogu otkrio je i dijelove iskaza računalnog stručnjaka Kukića u državnom odvjetništvu. Kukić je prema tim navodima potvrdio da je skinuo videozapise s jednoga objekta nedaleko od kuće u kojoj živi na prijenosnu memoriju po molbi susjeda Đorđa Rađena, koji je nakon toga zatražio da izbriše taj sadržaj s računala i njemu preda videozapise.

Rađen je Kukiću objasnio da je taj videozapis bitan kako bi pokušao otkriti tko mu je navodno opljačkao kuću u kojoj živi u noći u kojoj je nestao nesretni David Dragičević. Rađen je, naime, policiji 18. ožujka ove godine prijavio da mu je opljačkana kuća, a istoga dana je nestanak sina prijavio i Davor Dragičević. U iskazu policiji Rađen je Davida Dragičevića opisao kao klošara koji bi mogao biti povezan s navodnom pljačkom. Prema medijskim navodima, Rađen i njegova supruga kasnije nisu prošli poligrafsko ispitivanje vezano za okolnosti stradanja Davida Dragičevića.

Je li na pomolu zaokret?

Drugo uhićenje u Banjoj Luci nagovještaj je zaokreta u slučaju koji je zbog upornosti Davora Dragičevića zadobio potporu javnosti iz BiH i cijele regije. Dragičević za prikrivanje ubojstva svoga sina tereti i visoke policijske dužnosnike ovoga entiteta, ministra unutarnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača i ravnatelja policije Davora Ćuluma, te je ustvrdio kako su mladića Davida oteli, mučili i ubili pripadnici MUP-a Republike Srpske. Policija te navode opovrgava.

https://www.index.hr/