Novi uspjeh: Mostarska replika Teslinog Cybertrucka prodana u SAD

Nakon što je mostarska firma Stark Solutions prošle godine objavila vijest kako su uspješno napravili repliku Teslinog Cybertrucka, pokretači projekta pohvalili su se novim uspjehom te su najavili kako će replika svoj put nastaviti u Americi.

Nakon što je reportaža o izradu replike Teslinog futurističkog automobila izazvala veliku pažnju javnosti kako u Bosni i Hercegovini tako i u svijetu, mnogi obožavatelji ovakvih projekata počeli su izražavati svoju zainteresiranost za mostarski “izum”.

Jedan od njih je i ljubitelj automobila iz Miamia koji je otišao korak dalje te je kupio repliku automobila. Kako se navodi, kupac će repliku koristiti u SAD-u u promotivne svrhe.

Informacije da replika Cybertrucka domaće proizvodnje nastavlja svoj put u SAD-u, na Facebook profilu potvrdio je i Igor Krezić koji je bio jedan od glavnih inicijatora izrade ovog projekta.

“Cyber ode u rodnu Ameriku. Kažu, glumit će u nekakvim spotovima”, napisao je Krezić.

Objava je izazvala brojne reakcija, a vjerojatno najinteresantnija jeste reakcija Mate Rimca osnivača i direktora firme Rimac automobili iz Hrvatske.

“Prodat Amerima Cybertruck. To može samo Bosanac”, napisao je Rimac u komentarima.

Podsjetimo, mostarska replika Teslinog Cybertrucka nastala je u rujnu 2020. godine kada je Igor Krezić predložio inženjerima firme Stark Solutions izradu ovog neobičnog projekta.

Projekt izrade replike jednog Teslinog automobila vodila je inženjerka Mila Marić, a za osnovu replike, inženjeri su uzeli Ford Raptor F150 koji je za potrebe izrade rastavljen do najsitnijih dijelova.

Nakon što je projekt završen, inženjeri su ga testirali i na ulicama Mostara, što je izazvalo veliku pažnju stanovnika grada na Neretvi, prenosi Klix.ba.