Novi zakon o sigurnosti u prometu ne vrijedi u HB županiji

Novim zakonom predviđene su veće kazne za prekršaje u prometu. U pojedinim slučajevima visina kazni doseže i do 1000 maraka. Međutim, ove izmjene zakona trenutno ne vrijede na prostoru HB županije budući da ova županija ima vlastiti Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

police

Novim zakonom predviđene su veće kazne za prekršaje u prometu. U pojedinim slučajevima visina kazni doseže i do 1000 maraka.

Međutim, ove izmjene zakona trenutno ne vrijede na prostoru HB županije budući da ova županija ma vlastiti Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

Kako je za Livno Online rekao ministar MUP-a HB županije Darinko Mihaljević HB županija će uskoro uskladiti županijski zakon s novim, prenosi Kupreskiradio.

Ministar Mihaljević je dodao kako ozbiljno razmatraju da visina kazni za prometne prekrše bude manja nego što predviđeno novim zakonom koji je stupio na snagu prošli tjedan.

“Moramo više pažnje obratiti na preventivu, kulturu u prometu kao i na izobrazbu mladih vozača. Ne vjerujem da će se ovakvim kaznama postići veća sigurnost u prometu”, rekao je ministar Mihaljević.

Dnevnik.ba