Obavijest za vozače i potrebna zimska oprema

snijeg

Poštovani vozači dolaskom zime i lošijih vremenskih uvjeta na cesti potrebno je pripremiti vozilo i provjeriti zimsku opremu,tekućinu u hladnjaku (antifriz), bateriju-akumulator.

U razdoblju od 15. studenoga tekuće do 15. travnja iduće godine, bez obzira na vremenske uvjete, sva motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu.

Zimska oprema za osobna vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t, do 8 sjedala, su 4 zimske gume s oznakom M+S i znak snježne pahuljice na stiliziranom obrisu planine,najmanjom dubinom profila 4 mm ili 4 ljetne gume s jednakom dubinom utora i s lancima za snijeg u priboru (za montažu na pogonske kotače u vrijeme zimskih uvjeta).

Zimska oprema za vozila najveće dopuštene mase veće od 3,5 t su zimske gume (M+S) s minimalnom dubinom profila 4 mm na pogonskim kotačima, plus lanci za snijeg ili 4 ljetne gume s istom dubinom utora plus lanci za snijeg.
Ujedno, obvezno je posjedovanje lopate i vreće s pjeskom od 25 – 50 kg .

Napomena: Auto moto klub Livno i Auto moto savez u BiH ( AMSuBIH) u suradnji sa djelaticima policijskih postaja na području svoga djelovanja ( Livno, Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar) provesti će prometno preventivnu akciju „Zima i zimski uvjeti na cesti“ te tom prilikom djeliti letke i upoznati vozače sa potrebnom zimskom opremom na vozilu.
O datum,satnici i mjestu održavanju obavijestiti ćemo naknadno.

S poštovanjem!