Obilježen Svjetski dan zdravlja

Dr Jerlagić srednjoškolcima podijelio promotivni materijal, a osnovcima poklon pakete za oralnu higijenu

Jučer (utorak) je u školama HBŽ obilježen Svjetski dan zdravlja. Za ovu edukativno-promotivnu manifestaciju pobrinuo se ponovo prim.dr. Alija Jerlagić, specijalista dječje i preventivne stomatologije i dugogodišnji dječji stomatolog u Livnu.

-Na Livanjskom centralnom trgu, uz angažman učenika medicinske struke dijelili smo prije podne promotivni materijal ostalim učenicima, mladima i građanima Livna, vezano za zdravlje, a posebno za oralnu higijenu. Podijelili smo brošure „Blistav osmijeh za blistavu budućnost“ čiji i sam naslov dosta kaže o oralnoj higijeni, a popodne u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ učenicima 2. razreda podijelili smo poklon pakete za oralnu higijenu kao dar sponzora Colgate, te promotivni materijal, a s njima smo i ponovili ono što sam im ranije predavao o oralnoj higijeni“, kazao je dr. Jerlagić, i ovoga puta praktično demonstrirajući na modelu vilice pravilno pranje zuba, usput govoreći i o zdravoj prehrani za djecu.

-Projektom je obuhvaćeno ukupno 373 učenika iz 46 odjeljenja osnovnih škola s područja županije. Danas su uručeni promotivni materijali Colgatea iz oralne higijene i za Domove zdravlja u Livnu, Glamoču i Tomislavgradu, a u srijedu će iste dobiti Domovi zdravlja Drvar i Kupres, ukupno za 234 učenika 1. razreda, kako bi se što potpunije oni i njihovi roditelji informirali o značaju oralne higijene“, dodao je dr. Jerlagić, koji je i stomatološki koordinator za HBŽ.

Trostruka radost mališana

Osnovci livanjske OŠ „I.G.Kovačić“ su, dakle, u trostrukom ožujskom slavlju: obilježili su predstojeći Svjetski dan zdravlja sa „svojim doktorom“, a ujedno se i pripremali za 21.ožujak, kad im je Dan škole (dan rođenja pjesnika Ivana Gorana Kovačića), koji pada i na prvi dan proljeća.

slike uz temu (foto A.Kamber, Livno)
Ale Kamber, Livno