Obilježena 26. godišnjica stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Danas, 10. travnja obilježena je 26. obljetnica stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni. Prema programu obilježavanja godišnjice pod nazivom „U spomen žrtvama hrvatskog naroda na Kupresu“ položeni su vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježjima Suho polje, ispred masovne grobnice Kupreško polje, ispred spomenika Vukovarskim braniteljima na Kupreškom polju i ispred križa kod crkve Svete Obitelji u Kupresu u kojoj je služena i sveta misa za sve poginule i sahranjene na Kupreškoj visoravni.

Vijence i svijeće na spomen obilježja, pored brojnih izaslanstava iz županije, susjednih općina i županija i Republike Hrvatske, položilo je i izaslanstvo Vlade Hercegbosanske županije: Ivica Brešić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Stipan Šarac, ministar financija, Petar Galić, ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa i ministar unutarnjih poslova, Darinko Mihaljević.

Obilježavanje 26. godišnjice stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni organizirale su udruge proistekle iz Domovinskog rata Kupres i općina Kupres.

Vlada HBŽ