Obitelj iz Hamburga doselila u Žepče – počinju novo životno poglavlje

Općinski načelnik Mato Zovko je u posjet primio obitelj Schlimper, koja se prije 4 mjeseca iz Lauenbrück-a pored Hamburga doselila u Žepče u Bosni i Hercegovini. Općinski načelnik je upriličio posjet kako bi se novodoseljena obitelj upoznala sa lokalnim vlastima i zajednicom u svome novom mjestu stanovanja.

Obitelj Schlimper, Malte i Christina te njihovo troje djece, Malena, Karina i Kurt se preselila iz Njemačke u Žepče kako bi započeli novo poglavlje u svom životu, izvan Europske unije. Obitelj je izrazila veliko zadovoljstvo zbog toga što su se odlučili za Žepče kao svoj novi dom te su izrazili interes za aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici. Djeca pohađaju osnovnu školu u Žepču, a zahvaljujući ljubaznosti i pomoći razrednih učiteljica, krenuli su sa učenjem jezika i usvajanjem novih znanja.

Općinski načelnik, Mato Zovko srdačno je dočekao obitelj Schlimper u svome uredu te ih upoznao s povješću Žepča, lokalnim projektima, suradnjom sa njemačkim međunarodnim organizacijama, te kulturnim događajima i drugim važnim informacijama o Žepču. Obitelj Schlimper je iskazala svoju želju za integracijom i doprinosom razvoju općine.

Malte Schlimper se zahvalio općinskom načelniku na toplom dočeku i korisnim informacijama. Gospodin Schlimper je prije dva mjeseca kupio kuću za svoju obitelj, a prije mjesec dana registrirao tvrtku „Hanseatische Beratung“ za rad u oblasti energetike, prodaje i zaštite na radu. Ovom prilikom se zahvalio Mariji Kresić koja im je sa svojom tvrtkom StartUP MAYA dala veliku podršku u osnivanju tvrtke pri administrativnim i bankarskim procedurama.

Općinski načelnik je izrazio radost i zadovoljstvo zbog doseljenja nove obitelji te ih pozvao da se uključe u lokalne projekte i događaje. “Žepče je otvoreno za sve stanovnike, što su naši građani i pokazali pomažući obitelji Schlimper da se što uspješnije integrira u novu zajednicu. Ovaj susret je još jedan primjer kako Žepče pruža toplu dobrodošlicu novim stanovnicima, te promovira raznolikost ove male općine u svim njezinim oblicima“.

Večernji.ba