Objavljena dugoročna vremenska prognoza za lipanj

Nakon nestabilnog vikenda, idućih dana u Bosni i Hercegovini očekuju nas stabilnije vremenske prilike. Federalni hidrometeorološki zavod objavio je dugoročnu prognozu za lipanj.

U Bosni će preovladavati oblačno, a na prostoru Hercegovine uz više sunčanih intervala, bit će i nešto toplije. Od četvrtka (10.06.) u Bosni i na sjeveru Hercegovine izvjesni su kraći lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Na krajnjem jugu zemlje bit će uglavnom djelimično sunčano i stabilno. Temperature zraka bit će ugodne i primjerene ovom dobu godine.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 10°C do 16°C u Bosni, na jugu zemlje do 18°C. Najviše dnevne temperature bit će između 23°C i 28°C, u Hercegovini do 31°C.

“Prema dostupnim numeričkim podacima, stabilizacija vremenskih prilika moguća je od nedjelje 13.06. Stabilno, sunčano i nadprosječno toplo očekuje nas tijekom većeg dijela sljedećeg tjedna. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 14°C i 19°C u Bosni, do 22°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 26°C i 31°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 33°C”, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.