Objavljena prognoza do 12. siječnja: Evo kad stižu padaline i pad temperature?

Od 1. do 12. siječnja očekuje se nestabilno vrijeme s povremenim padalinama.

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu vremensku prognozu do 12. siječnja 2024. godine.

Prostrano polje visokog zračnog tlaka i zračna masa sa juga uvjetovat će sunčano i stabilno vrijeme u Bosni i Hercegovini. Bez padalina sve do kraja prosinca uz natprosječno visoke temperature zraka.

Od petak više oblaka i uz frontalni sistem sa sjeverozapada moguće su kratkotrajne padaline početkom siječnja. Česte magle duž riječnih tokova te pojava temperaturne inverzije u kotlinskim predjelima Bosne bit će glavna odlika vremena narednih dana. Od 1. do 12. siječnja očekuje se nestabilno vrijeme s povremenim padalinama.

Do 5. siječnja vrijednosti temperatura zraka bit će iznad prosječnih za ovaj period, jutra prohladna sa temperaturama zraka od -3 do 2 °C na planinama centralne i istočne Bosne, te od 2 do 6 u ostalim predjelima Bosne, u Hercegovini od 3 do 8 °C. Danju u Bosni do 14 °C u Hercegovini do 17 °C.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, u granicama prosječnih, očekuje se od 6. siječnja do kraja prognoznog razdoblja. Minimalne temperature zraka od -3 do 1, u Hercegovini 1 do 6, maksimalne u Bosni do 8 u Hercegovini do 12 °C.

 

Večernji.ba