Obred primanja i obećanja za Framu Ljubunčić

frana

U subotu, 17. lipnja 2017. godine, u župi Ljubunčić održan je obred primanja i obećanja u bratstvo Franjevačke mladeži pod večernjom svetom Misom. U bratstvo je primljen je dvadeset i jedan framaš, a obećanja je dalo njih dvanaest.

Misno slavlje je predvodio fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, a u koncelebraciji su bili fra Ivan Lovrić, župnik, fra Tomislav Svetinović, duhovni asistent Frame Ljubunčić, fra Jurica Periša, duhovni asistent Frame Vidoši, te fra Emanuel Radić, duhovni asistent Frame Livna. Posebnost je ovom događaju također dala i Frama Livno koja ga je glazbeno pratila. Uz livanjske framaše, naši dragi gosti su bili i framaši još jedne župe livanjskog kraja, župe Vidoši.

1

Fra Domagoj je u propovijedi naglasio značenje riječi “Evo me!” koje su framaši izgovarali, a značenje je u tom da bismo trebali biti poput svijeće, jer svijeća izgara onako kako bi mi trebali izgarati za vjeru i Krista. Nakon sv. Mise druženje smo nastavili uz razgovor i pjesmu u domu sv. Ante. Framaši župe Ljubunčić, na čelu sa svojim duhovnim asistentom fra Tomislavom Svetinovićem, zahvalni su svima koji su se pobrinuli da ovaj događaj bude svečan i dostojanstven.

Ana Glavurdić – http://www.frama-ofs.com