Obuka predstavnika Mjesnih zajednica iz Livna, Tomislavgrada, Posušja i Gruda

livno

U organizaciji Centra za građansku suradnju u Livnu održana je obuka predstavnika mjesnih zajednica i nevladinih organizacija iz općina Livno, Tomislavgrad, Posušje i Grude na temu: Praćenje rada općinske uprave i sudjelovanje u procesu odlučivanja.
Pored brojnih aspekata sudjelovanja građana u procesima odlučivanja, tijekom obuke posebno je naglašen monitoring ili praćenje rada općinskih vijeća i općinskih uprava kao konstruktivni oblik dvosmjerne komunikacije. Pratiti rad lokalnih vlasti, analizirati rezultate, donijeti zaključke, informirati javnost o tome, te zagovarati promjene tamo gdje je potrebno, najznačajniji je dio rada civilnog društva uključujući i mjesne zajednice, jer je to upravo ono što građani/ke najviše od njega očekuju, rečeno je, među ostalim, na radionici u Livnu.
30-tak sudionika obučeno je kako komunicirati s javnošću, odnosno iskoristiti različite vrste medija za informiranje javnosti o vlastitom radu, realizaciji određenih projekata, problemima, odnosno nedostatku komunikacije s lokalnom samoupravom. Obuka je održana u okviru projekta Centra za građansku suradnju “Građani za odgovornu lokalnu upravu”. Projekt se provodi uz podršku regionalnog WeBER projekta i Vanjskopolitičke inicijative BiH.

http://www.grude-online.info