Odabrana djela iz suvremene grafičke zbirke Franjevačkog muzeja i galerije Gorica u Livnu

„Odabrana djela iz suvremene grafičke zbirke Franjevačkog muzeja i galerije Gorica u Livnu“ naziv je izložbe koja se u sklopu međunarodne suradnje otvara u utorak, 20. travnja 2021.g. (18.00 sati) u Kninskom muzeju (galerija).

Umjetnička zbirka Franjevačkog muzeja i galerije Gorica – Livno, obuhvaća zbirku starih majstora, modernu zbirku, zbirku slika i crteža Gabriela Jurkića i suvremenu grafičku zbirku. Donacijom grafika iz Zbirke Biškupić 2013. godine koju je poklonio gosp. Biškupić, nekadašnji ministar kulture RH, kolekcionar, izdavač poetsko-likovnih edicija i grafičkih mapa, Franjevačkom samostanu na Gorici postavljeni su temelji suvremenoj grafičkoj zbirci u FMGG-Livno.

Na izložbi u Kninskom muzeju FMGG-Livno predstavlja odabrana djela iz svoje suvremene grafičke zbirke. Zastupljeni su domaći i međunarodno priznati i istaknuti profesori grafičke umjetnosti čija djela svjedoče o velikom iskustvu i izvrsnosti mentora kao i mladi perspektivni autori u čijim radovima se osjeća zanos grafičkog propitkivanja snažne sugestivne simbolike.

https://fenix-magazin.de/