Odgojena je gomila debila koji jedva čekaju da se zaroka!

Kako nismo normalni niti u čemu, zašto bi i sport bio nekakav izuzetak. Umjesto da se navija, bodri, veseli … na Balkanu sve poprimi političko-nacionalističku konotaciju. Ugroženi Srbi usljed sportske nemoći propisuju i načine proslave golova, zaboravljajući svoja tri prsta i nemali broj kokardi na sportskim terenima.

Kako ovaj put nemamo predstavnika BiH na SP dežurni dušobrižnici propisuju tko za koga treba i mora navijati. Tako Hrvatima BiH se spočitava navijanje za Hrvatsku??? Tobe Jarabi – što bi neki rekli. Očito da pojedinci u nedostatku moždanih vijuga pokušavaju ispasti intelektualci. Isti takvi su se unazad dva desetljeća itekako potrudili da Hrvatima omrznu pojedine stvari, a u tome svemu nisu ni Hrvati male mace.

Ipak, Sarajevo kao glavni grad je trebao bolje osluškivati udaljene enklave, ne širiti antipatriotizam koji se podosta gradio samo za potrebe jednog naroda. Tada bi zastava, reprezentacija i sve ostalo bilo prihvaćeno i tamo gdje sada i nije baš. Možda bi Zmajevi zaigrali i u južnijim pokrajinama, uz pune tribine. Kažem MOŽDA, jer smo dokazano luda država. Na žalost, dovoljno je pročitati komentare, kako hrvatskih tako i bošnjačkih tiskovina, i uvidjeti svu dubiozu podjela.

Zatrovanosti bez ikakvih pravih razloga, osim prokletog rata koji još tinja u glavama onih što nisu sata proveli u rovu, jer da jesu, imali bih prečih poslova od patološke mržnje svega tuđeg. Bar da smo uspjeli od ovih dvadesetak poslijeratnih generacija odgojiti jednu normalnu. Ovako u većini slučajeva odgojena je gomila debila koji jedva čekaju da se zaroka. Zbog takvih Zmajevi ne igraju u Hercegovini niti se šahovnica vijori u Sarajevu kad igraju Vatreni.

U ovoj glupoj Njemačkoj sve se vijore moguće bandire i čudno niko nikog ne degeneči.

Miljan Konta