Odgovor HRS Livno Komunalnom na demanti: Niste demantirali ništa! Pozivamo vas da demantirate i ove navode

Svojim ste demantijem samo potvrdili Livnjacima da odlažete otpad po ilegalnim deponijama. O sastavu otpada koji ste odlagali kad su vas slikali nećemo raspravljati, nebitno je.

Po sastavu otpada na ILEGALNOJ DEPONIJI, vidi se da se tu godinama odlaže svakakav otpad. Priča je za malu djecu da ste uhvaćeni na djelu prvi i jednini put kad tu odlažete.

Zašto šiblje niste vozili pred toplanu? U krugu toplane, isto tako, ilegalno deponirate, mimo svih standarda i ugovora, te pravite ruglo i potencijalnu opasnost uz tuđi objekt.

Tko bi bio kriv da se to sve zapali pa da izgori tuđa toplana?

Kad smo već kod toplane, demantirajte nas da ste nezakonito potpisali ugovor o korištenju privatne imovine. Naime, zakon o javno-privatnom partnerstvu ne postoji! Na temelju čega vi kao javna tvrtka gospodarite privatnom tvrtkom?

Izgleda da samo pojedinci, bliski režimu, svoje neuspješne poslovne projekte mogu vezati na državne jasle?!

Zašto, ako već možete nezakonito upravljati privatnom imovinom, ne bi uzeli u razmatranje da preuzmete sve livanjske obrtnike, ugostiteljske objekte i sve one kojima je u ovom suludom Covid policijskom režimu ugrožena egzistencija?

Zašto samo djelatnici „Esko – eko“ energije mogu prijeći na državne jasle? Zašto po istom principu ne riješite i one Livnjake koji su na rubu egzistencije zbog suludog Covid – policijskog režima koji vaši postavljači provode?!

Javnih novaca očito imate na bacanje, dok si možete priuštiti da vam propada 300.000 KM potraživanja. Zašto taj navod iz priopćenja kluba vijećnika HRS-a niste demantirali?

Iz proračuna, mimo svih prihoda koje skupo naplaćujete, u 2021. godini dobit ćete još dodatnih 1.050.000 KM kako bi spasili tuđe projekte i pokrili razne zastare i netransparentno trošenje proračunskih novaca.

U zadnjih osam godina ste, po broju uposlenih, postali ponajveća tvrtka u Livnu, a otpad i dalje zajedno sa „Li čistoćom“ odlažete u Livanjsko polje.

Neka nas netko demantira i po pitanju vaših/naših dugova. Vraća li se kredit od sedam milijuna dolara za „Li čistoću“?

Je li moguće da smo po samo jednom kreditu za prstenasti vodovod dužni 7 milijuna maraka glavnice i tko zna koliko još zateznih kamata?

Zašto vam na suncu gore neiskorišteni kontejneri, kreditom plaćeni?

Gdje su oni, svečano pred izbore postavljeni kontejneri, od „Hrvatske žene“? Jesu li u funkciji? Zašto „Hrvatska žena“ nije nastavila i nakon izbora postavljati kreditom plaćene kontejnere koji godinama „ćule“ u vašem dvorištu?

Demantirajte činjenicu da će se problem ukopa pokojnih na groblju Gorica, kojim vi gospodarite, rješavati onda kad se ukopi pođu na ledini pored groblja, jer u groblju nema mjesta.
Ove, neizborne godine se nitko ne slika na groblju pa nije bitno gdje će se pokojni pokapati.

Nemojte da vas zamaramo, izvlačite vi bijelu crtu po gradu, ima se para, proljeće je, a od jeseni se više i ne primijete na cesti.

Klub vijećnika HRS-a

KOMUNALNO LIVNO: Demanti na članak objavljen na portalima Relax Livno i HBŽ-vijesti

Objašnjenje za 1,05 milijuna iz proračuna 2021.

JP Komunalno 526.000
Održ. javno prometnih površina 200.000
Održavanje javno zelenih površina 140.000
Zimska služba 90.000
Subvencija za odvoz pitke vodu 5.000
Održavanje oborinska kanalizacija 10.000
Uklanjanje glomaznog otpada 15.000
Uklanjanje divljh deponija 66.000

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply