Odlučio se vratiti iz Njemačke i pokrenuti posao u rodnome Žepču

U Žepču je svečano otvorena kompanija “Marić projekti” i izložbeno-prodajni salon “Ceramix”. Riječ je o investiciji iz dijaspore realiziranoj tijekom prošle i početkom ove godine, a investitor je mladi poduzetnik Marinko Marić koji se odlučio vratiti iz Njemačke i pokrenuti posao u rodnom kraju, piše Večernji list BiH.

Dogovor sa suprugom Odluku je donio u dogovoru sa suprugom Ružicom i već tada je znao da će se njegov san ostvariti i da će biti jedan od lidera u proizvodnji PVC i ALU stolarije, roleti i komarnika za domaće i inozemno tržište.

Proizvodi su ekološki prihvatljivi, energetski učinkoviti, visoke protuprovalne zaštite, bez štetnog utjecaja na okoliš prilikom proizvodnje i uporabe te s mogućnošću recikliranja. Dosadašnja vrijednost investicije je oko dva milijuna KM, ali će se nastaviti s novim ulaganjima u proširenje proizvodnje.

 

– Sami počeci nisu bili nimalo laki, od kupnje zemljišta, pribavljanja potrebne dokumentacije pa do izgradnje samog objekta u 2019. Zahvaljujući podršci lokalne zajednice, općinske administracije, Razvojne agencije Žepče i poslovnih suradnika investiciju sam uspješno priveo kraju i realizirao dio svojih planova.

Ostatak svoje poslovne priče nastavit ću provoditi u godinama koje su pred nama i nadam se i dalje uspješno – kazao je direktor i vlasnik Marinko Marić. Unatoč krizi zbog koronavirusa i otežanog plasmana, kompanija “Marić projekti” Žepče zapošljava 10 radnika, među kojima i nekoliko studenata koji će po završetku studija pronaći svoje mjesto među sadašnjim zaposlenicima.

Pozitivne stvari Na novim radnim mjestima zahvalio je načelnik općine Žepče Mato Zovko koji je istaknuo važnost ulaganja povratnika iz dijaspore i potrebu da se nastavi s održavanjem kontakata s domaćim ljudima koji su otišli iz BiH.

– Otvorena je još jedna tvrtka koja nam donosi mnogo pozitivnih stvari, smanjuje nezaposlenost, ostavlja ljude na području Žepča i doprinosi ukupnom razvoju općine. Naša dijaspora može nam dati nova znanja i vještine, ukazati kako da budemo još bolji i zajedno s nama razvijati naše Žepče – kazao je Zovko i pozvao ostale iz dijaspore da se odluče na korak koji je prije dvije godine napravio Marić i da pri tome ne zaborave da ih čeka stručna pomoć pri realizaciji investicije koja je pružena i u ovom slučaju.

www.vecernji.ba