Održan dan programiranja u Lištanima

lištani

Povodom europskog tjedna kodiranja #codeEU a uz potporu Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u sklopu projekta robotika mladima, udruženje HO-RUK iz Livna organiziralo je Dan programiranja u osnovnoj školi u Lištanima.

Dvatesetak djece susrelo se prvi put sa robotikom, elektronikom i programiranjem. Radionice su bile prilagođene dobnim skupinama. Djeca nižih uzrasta imali su zadatak da programiraju robota za utrku, a sa robotskom rukom su morali dohvatiti “Kiki” bonbone . Starija dobna skupina radila je na ARDUINO platformi a zadatak im je bio upravljati led diodama.

Radionice su vodili mentori, budući tehničari za računalstvo Toni, Luka i Tome maturanti Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića. Zahvaljujemo se na posjeti i učenicima iz područne Čuklić predvođenima svojom učiteljicom Mirkom Vrgoč.

Dobar odaziv kao i zainteresiranost djece, daje nam dodatnu snagu da nastavimo sa sličnim aktivnostima te omogućimo svoj djeci postanu ravnopravni građani 21 stoljeća.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

 

http://horuk.ba