Održan koncert VIS Gloria, mladih župe Bila, u crkvi na Gorici

VIS Gloria održao je koncert duhovne glazbe u crkvi na Gorici, 28.06.2020. Prije koncerta svojim nastupom uveličali su i večernje misno slavlje kojega je predvodio gvardijan fra Pero Kuliš.

Kroz program i ove večeri provela nas je Silvija Brčić. Na početku je pozdravila nazočne i istakla da su organizatori Franjevački samostan na Gorici i Franjevački muzej i galerija Gorica – Livno, unatoč teškim okolnostima uspjeli prirediti bogat kulturni program i ovih jedanaestih po redu Kulturno-vjerskih dana Naša Gorica.

Naši večerašnji gosti VIS Gloria okupljeni su pod vodstvom Tomislava Vrdoljaka. Sastav je osnovan sredinom listopada 2019., broji trinaest članova s voditeljem. Prvi nastup imali su u matičnoj župi sv. Franje 28. prosinca 2019.

Do sada su nastupima uzveličali nedjeljno misno slavlje na Gorici, uočnicu sv. Ante u Čukliću, 12.06.2020. te uočnicu sv. Ive u Otinovcima, Kupres, 23. 6. 2020. svojim su duhovnim skladbama u posljednje vrijeme uveličali i nekoliko crkvenih vjenčanja.

Nazočnima se na kraju obratio i sam voditelj VIS Glorija, Tomislav Vrdoljak, pozdravljajući sve prisutne i dodao mu rad s ovakvim talentima predstavlja zadovoljstvo.

Još je naglasio da jedno vrijeme zbog zabrana okupljana, u prvom valu korona pandemije, uopće nisu vježbali. Na kraju je rekao neka ovaj koncert mladoga sastava bude Bogu na slavu, a prisutnima na ugodu.

Ružica Barišić

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply