Održan sastanak čelnika uprava civilne zaštite županija Zapadnohercegobačke i Hercegbosanske s čelnicima područnih ureda za zaštitu i spašavanje Splita i Šibenika

sastanak

U Grudama je u utorak, 28. studenog 2017. godine u organizaciji Uprave civilne zaštite županije Zapadnohercegovačke u suradnji s Upravom civilne zaštite Hercegbosanske županije održan radni sastanak s čelništvom Područnih ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Splita i Šibenika.

Nakon pozdravnih riječi koje je uputio načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj, radni dio sastanka otvorio je dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije. Ravnatelj Martinović, upoznao je goste o načinu funkcioniranja, ustrojem i poslovima koje obavlja Uprava civilne zaštite.

Jedan od inicijatora ovog sastanka Diana Čačija, načelnica za obuku Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije istaknula je neophodnost suradnje područnih ureda i županijskih uprava civilne zaštite posebice kada se radi o požarima s jedne i druge strane granice.

Jedna od točaka dnevnog reda bila je prekogranična suradnja i apliciranje na projekte Europske unije. Milovan Kević pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Šibenik je istaknuo dosadašnju dobru prekograničnu suradnju sa Hercegbosanskom županijom, te izrazio spremnost za sudjelovanje u projektima Europske unije u prekograničnoj suradnji, te organiziranju zajedničkih vježbi područnih ureda i županijskih uprava civilne zaštite.

Srđan Kuščević pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Split istaknuo je neophodnost suradnje područnih ureda za zaštitu i spašavanje Splita i Šibenika i županijskih uprava civilne zaštite u Grudama i Livnu.

Osim o prekograničnoj suradnji s kolegama iz Splita i Šibenika, a u cilju nastavka dobre suradnje ove četiri županije, razgovaralo se i o mogućnostima suradnje, odnosno pomoći pri obuci i edukaciji struktura civilne zaštite.

Na sastanku su osim pročelnika Područnih ureda za zaštitu i spašavanje Splita i Šibenika, ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i načelnice za obuku Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije, sudjelovali pomoćnici općinskih/gradskih službi civilne zaštite Željko Vukoja i Mario Bajto, stručni suradnik u civilnoj zaštiti Općine Posušje Mira Jukić, voditelji odjela za prevenciju i planiranje Područnih ureda Split i Šibenik Željko Šeranić i Danijela Erceg, voditelji županijskih centara 112 Marin Ivanković i Dražen Bilać, stručni suradnik u Upravi civilne zaštite Hercegbosanske županije Goran Čondrić, te pomoćnici ravnatelja Uprave civilne zaštite županije Zapadnohercegovačke Zoran Polunić i Mladen Bošnjak i inspektor za civilnu zaštitu Mile Ivanković.

Vlada HBŽ