OGLAS KOJI ĆE VAM SLOMITI SRCE: “TRAŽIM ŽENU KOJA NEMA SVOJU MIROVINU, DA SE UDA ZA MENE”

“Tražim žensku osobu, koja nema svoju penziju, da se uda za mene, a poslije moje smrti njoj će ostati moja penzija”, neobičan oglas osvanuo je u novinama.

vjeko

Iza oglasa krije se Vjekoslav Golub iz Koprivnice u Hrvatskoj, gospodin koji je prije nekoliko dana navršio punih 90 godina, piše “Jutarnji“…

Zašto se gospodin Vjekoslav odlučio na ovakav neobičan potez?

“A čujte, što da vam kažem… Živim u udomiteljstvu, sâm sam, nemam nikog da me sahrani, a već sam jako star. Grobnicu na koprivničkom groblju imam, sve uredno plaćam i htio bih se oženiti da me supruga pokopa, a ja ću njoj ostaviti svoju penziju. Oženit ću onu koja nema penziju, tako da ipak ima nešto od braka sa mnom”, tumači Golub.

Dodaje da buduća supruga ne mora živjeti s njim, samo mu je važno da ga neko sahrani u njegovu grobnicu. Svoj radni vijek Vjekoslav, koji je rodom iz Lepoglave, proveo je u policiji u Osijeku.

“Iz Osijeka sam došao u Kloštar Podravski, a nakon toga u Koprivnicu i tako sam se tu skrasio. Dane provodim čitajući knjige, volim čitati Podravski list i ne propuštam niti jedan broj. Slušam radio i tako se zabavljam. Teško hodam jer me muče bolovi u kičmi, a i godine su tu koje me ograničavaju u mnogo toga”, žali se na zdravlje.

Međutim, desetu deceniju života uopšte ne smeta Vjekoslavu da pronađe novu suprugu. Kako kaže, triput se ženio, i to za Zagorku, Slavonku i Podravku, a našalio se da bi mu sad trebala doći jedna Dalmatinka.

“Nisam još smislio što ću ako mi se javi više žena. Onda ću morati nekako odlučiti koju ću oženiti, ali o tom potom. Ideju sam dobio čitajući oglase pa sam vidio da mnogo ljudi traži partnere. Zašto ne bih pomogao nekome ako mogu? Uz penziju, imam i neke druge stvarčice koje bih ostavio ženi i mislim da bi to koristilo i meni i njoj”, naglašava ovaj bistri 90-godišnjak.

Nada se da će se neko javiti na oglas jer zaista samo želi nekome pomoći, kad već može.