OGLASIO SE HARI: ‘Spreman sam snositi posljedice zbog slavlja’

“Došao sam samo u najboljoj namjeri da čestitam prijatelju rođendan”, rekao je Hari Mata Hari

Video-snimak provoda iz kafane uprkos mjerama zabrane kretanja zbog pandemije koronavirusa veoma brzo proširio se svim nekadašnjim jugoslovenskim državama, a pjevač Hari Varešanović, poznatiji kao Hari Mata Hari, koji je učestvovao u derneku u Sarajevu, poručio je da je spreman da snosi posljedice.

Naime, uprkos propisanim mjerama, u Sarajevu je sinoć održana privatna zabava na kojoj su se našli mnogi poznati pjevači. Na ovoj žurki bilo je oko 20 ljudi, među kojima su bili pjevači Halid Bešlić, Šerif Konjević, Hari Varešanović, Slađana Mandić, Semir Cerić Koke, zatim dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, koji je i član tela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo, te ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Veću ministara Staša Košarac.

“Došao sam samo u najboljoj namjeri da čestitam prijatelju rođendan”, rekao je Hari Mata Hari za Dnevni avaz, te dodao:

“Spreman sam da snosim posljedice tog svog čina i prema zakonu i prema javnosti”.

Zbog ove proslave u Sarajevu, ministar zdravlja Kantona Sarajevo Rusmir Mesihović je doktora Nihada Fejzića razriješio dužnosti članstva u Naučnom telu Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom.

Ni ministru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vjeću ministara Staši Košarcu se izgleda ne piše dobro, jer je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio za Srnu da je ministar pogriješio.

Autor: Dnevno