Oko 70 vlasnika iz Livna će sa svojim psima proći obuku gostujuće Dogs Trust Škole za pse

škola

Dogs Trust Škola za pse pomoći će oko 70 vlasnika iz Livna, HBŽ, da svoje ljubimce putem principa pozitivne motivacije obuče osnovnim zapovijedima, trajno ih nauče lijepom ponašanju,te da s njima uspostave jaku vezu koja će trajati do kraja života ljubimca, a na zadovoljstvo i vlasnika i pasa, ali i cijele zajednice!
Podsjetimo se da su tri stručna instruktora za obuku pasa iz Dogs Trust Škole za pse od 23. 1. 2018. godine u radnoj posjeti Livnu. Posjeta će trajati do 28.2. kako bi se proveo ciklus od po pet tjedana obuke po kandidatu.

Inače, Predstavništvo Fondacija Dogs Trust u BiH u HBŽ  koordinira i financira dva programa svog osnivača iz Velike Britanije, Dogs Trust World Wide, i to masovnu sterilizaciju napuštenih i besplatnu sterilizaciju vlasničkih pasa, te Edukaciju školske djece kroz besplatne zabavno-edukativne radionice.

Programi koji aktivno podupiru uspostavu zakonskog, efikasnog i humanog sistema za upravljanje populacijom pasa se u ovoj županiji  provode uz angažman i suradnju s lokalnom Udrugom za zaštitu životinja „O“, te uz odobrenje relevantnih lokalnih institucija vlasti.

Škola za pse je inače locirana u Semizovcu, odmah iza Energopetrol pumpe, gdje ima otvorene i zatvorene terene za obuku, te je s ovom lokacijom i radnim vremenom u koje se mogu uklopiti svi zainteresirani, dostupna Kantonu Sarajevo, Istočnom Sarajevu te gradu Zenica i njihovim širim regijama.

Vlasnici iz ovih krajeva moći će ponovno iskoristiti ovu potpuno besplatnu obuku koja se provodi po istim visokim standardima i procedurama kao brojne Škole za pse koje Dogs Trust vodi u Velikoj Britaniji, već od 6.3.2018. godine kada se Škola za pse „vraća kući“, pa ih pozivamo da se pobrinu da osiguraju svoje mjesto što prije putem aplikacije na našoj web stranici: www.dogstrust.ba

Vlasnike pasa i sve koji to žele postati iz cijele zemlje pozivamo da pogledaju 14 epizoda našeg serijala „Obuka bez muke za Dogs Trust cuke“ koja će im pomoći da nauče o obuci pasa po principima pozitivne motivacije koju koristi Škola za pse, a koja je tako uspješna upravo jer nikada ne koriste metodu kažnjavanja. Naredna lokacija i datumi gostovanja Škole za pse svakako će biti najavljeni blagovremeno!

Kao i svi programi Fondacije Dogs Trust u BiH, i ovaj program koji smo pokrenuli 2016. godine podupire zakonsko i humano rješenje problema napuštenih pasa jer smanjuje rizik od napuštanja pasa koje se često desi uslijed problema u ponašanju psa. Obučen pas sretan je pas, a vlasnik obučenog psa – sretan vlasnik! Za sretnu zajednicu i sretne pse u njoj!

Zdraviportal.ba