Općinski sud Livno osumnjičenom T.K. odredio pritvor u trajanju od mjesec dana

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HBŽ, Općinski sud u Livnu je Rješenjem od 17. listopada 2021. godine, osumnjičenom T.K. rođenom 1967. godine u Skender Vakufu, nastanjen u Bosankom Grahovu, odredio jednomjesečni pritvor, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela Nasilje u obitelji iz članka 222. stavak 2, Protupravno oduzimanje slobode iz članka 179. stavak 1 i Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz članka 371. stavak 1, a sve u vezi s člankom 55. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 10.10.2021. godine, oko 02,00 sati, u ulici Livanjski put b.b., općina Bosansko Grahovo, u obiteljskoj kući, nasiljem ugrozio mir i tjelesnu cjelovitost oštećene, svoje supruge, na način da je istu više puta šakama izudarao po glavi i tijelu, nakon čega joj je oduzeo ključeve i mobilni telefon te ju držao zatvorenu u kući, sve do dolaska policije.

Prilikom pretresa obiteljske kuće osumnjičenog pronađena je i određena količina raznog streljiva, čija nabavka građanima uopće nije dozvoljena.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Županijskom tužiteljstvu HBŽ u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog postupajući županijski tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta, zbog postojanja osnovana straha da će boravkom na slobodi  ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, kao i zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju strah da bi puštanjem na slobodu osumnjičeni mogao ponoviti ista ili slična kaznena djela, odnosno zbog razloga opisanih u članku 146. stavak 1. točka b) i c) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Općinskog suda u Livno je protiv osumnjičenog donio mjeru određivanja pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku, te se poduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti pod kojima su učinjena ova kaznena djela.