Oproštaj od babljeg ljeta: Stiže prodor arktičke fronte

Mnogi građani uživali su u rekordno visokim temperaturama za ovaj dio godine, međutim tome je došao kraj. Do ponedjeljka se prognozira stabilno vrijeme, a od utorka počinju padati temperature i očekuje se kiša. Prognozu za naredne dane objavio je meterološki servis Severe Weather Europe koji je najavio prodor artičke fronte na području središnje i istočne Europe.

– Puno hladnija zračna masa proširit će se diljem središnje i istočne Europe sredinom sljedećeg tjedna. Prodor hladnog zraka na Balkanu se očekuje između utorka i četvrtka, stoji u prognozi Severe Weather Europe. Navode kako su moguće značajne padaline snijega u gorju navedenog području u kojem se nalazi i naša regija.

– Očekuje se kako će hladnije vrijeme potrajati nekoliko dana – navodi se u prognozi. Kako je najavljeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u Bosni i Hercegovini se u nedjelju može očekivati sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu od 10 do 16, a dnevna od 21 do 27 stupnjeva.

Za ponedjeljak, 28. listopada se prognozira isto sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu od 11 do 16, a dnevna od 18 do 24 stupnja. U BiH će u utorak, 29. listopada biti umjereno do pretežito oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša se očekuje u Krajina, a u noći s utorka na srijedu u većem dijelu BiH.

Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 14 do 19, na jugu do 22 stupnja. U BiH u srijedu, 30. listopada preovladavat će pretežito oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. Prijepodne padavine će prestati u Posavini i Krajini, a prema kraju dana i u večernjim satima u ostatlim područjima. Temperature zraka u Bosni od 3 do 9, a u Hercegovini jutarnje temperature od 8 do 14, a dnevne od 16 do 22 stupnja.

www.vecernji.ba