O oralnoj higijeni obučeno 385 livanjske djece

Projekt „Brigom za djecu, brinete za budućnost“, vezan za obuku djece u oralnoj higijeni, a kojeg već nekoliko godina uzastopno vodi prim.dr Alija Jerlagić, specijalista dječje i preventivne stomatologije, završio je ovogodišnji ciklus obuke predškolske djece i prvih razreda osnovaca.

Na maloj svečanosti priređenoj tim povodom u gradskoj OŠ „I.G.Kovačić“, dr Jerlagić je zahvalio školama, roditeljima i djeci na saradnji na ovom projektu koji će se i dalje nastaviti, te podijelio prigodne nagrade i diplome za troje livanjskih prvašića, koji su po ocjeni komisije, napravili najbolje likovne radove na temu dječje oralne higijene.
-Prvo mjesto osvojila je Marija Semren, učenice 1. razreda područne škole Zabrišće, drugo Aidan Hodžić, učenik 1b razreda OŠ „Fra Lovro Karaula“, a treće Inja Kurka iz 1d OŠ „I.G.Kovačić“. Sve troje dobili su diplome i prigodne poklone za oralnu higijenu, te voće i povrće kao simbol zdrave prehrane“, kazao je dr. Jeralagić, podsjetivši još jedanput djecu i roditelje na važnost dječje oralne higijene, te dodao da je ove godine kroz obuku prošlo 385 djece od čega 173 iz 23 prva razreda i 212 iz livanjskih dječjih vrtića.
-Djeca su nagrađena sponzorskim poklonima Colgeta i Lacaluta, a projektom je za svaku generaciju koja prođe obuku predviđeno i takmičenje u likovnim radovima na temu preventive oralnog zdravlja. Ove godine su predana 154 likovna rada mališana i nagrađena tri najbolja koja će biti izložena u mojoj ordinaciji u DZ Livno gdje mi ova djeca dolaze i kao pacijenti“, podsjetio je prisutne dr.Jerlagić.
slike uz temu (foto A.Kamber)
Ale Kamber, Livno