OŠ Fra Lovro Karaula: Ne zbogom, nego doviđenja našoj dragoj kolegici

,Tvojim se vjernima, Gospodine, život mijenja, a ne oduzima. I pošto se raspadne dom ovozemnog boravka, stječe se vječno prebivalište na nebesima.ˮ
.
Draga Suzana,
kako prenijeti osjećaje kad usta zanijeme, srce boli, duša plače, a riječi nisu dovoljne da opišu tugu, šok i nevjericu… Čovjek se u ovakvim situacijama suočava sa svojom bespomoćnošću, postavlja bezbroj pitanja, a teško je naći utjehu i odgovor osim u Učitelju koji u svoj nebeski kolektiv pozva još jednoga našega učitelja i kolegu.
.
Tajne ovozemaljskoga života kao i nebeskih planova nikad svojim razumom nećemo spoznati. Ostaje samo praznina, tuga, bol jer nam je teško prihvatiti da ni Tebe, draga naša Suzana, više nema u našem kolektivu.
.
Red, rad, disciplina i pravednost obilježavali su Tvoj učiteljski poziv, a o Tvojoj kreativnosti nepotrebno je govoriti jer si nas svojim koreografijama i predstavama koje si pripremala sa svojim učenicima uvijek znala uveseliti i nasmijati. S njima si na daljinu radila do svojih posljednjih ovozemaljskih dana, sve do 4. svibnja kad si nam javila da si završila u bolnici.
.
Nismo ni slutili da je to Tvoja posljednja poruka koju si nam poslala, ali si pokazala da je škola doista Tvoj poziv i Tvoja misao i kad si se u trenucima neizvjesnosti borila za život. Zahvalni smo što smo Te poznavali, što smo imali priliku dosta naučiti od Tebe, što si bila autoritet.
Počivaj u miru u zagraljaju nebeskoga Oca, do ponovnoga susreta u nebeskim prostranstvima vječne radosti, smijeha, mira.
Ništa nije zauvijek. Sve se mijenja. I ovo sada će se promijeniti…
.
***
Suzana Rimac (djev. Pešić) rođena je 30. listopada 1958. godine. Bila je profesor razredne nastave. U Osnovnoj školi „Fra Lovro Karaulaˮ Livno radila je od 2000. godine. Redovnim stručnim usavršavanjima, marljivošću i predanošću svom učiteljskom pozivu ostavila je neizbrisiv trag u obrazovanju i odgoju najmlađih generacija te među kolegama u prosvjeti. Preminula je 8. svibnja 2021. godine.
.
Djelatnici OŠ ,,Fra Lovro Karaulaˮ Livno upućuju iskrenu sućut obitelji, rodbini i prijateljima naše pokojne Suzane.