‘OSTAO SAM ŽIV JER NISAM UŠAO U AUTO’: Detalji stravične večeri u kojoj su se dvojica prijatelja jureći 120 km/h zabili u ogradu kuće

nesreča

46-godišnji Dario Pavić u svojem se BMW-u 5 vozio iz smjera Kuta brzinom od oko 120 kilometara na sat, a s njim je bio i suvozač, njegov prijatelj Krešimir Haring (32). Tom su brzinom navodno prešli i pružni prijelaz, koji je u odnosu na kolnik malo uzdignut pa se automobil zbog prevelike brzine podigao u zrak. Automobilom su potom “preletjeli” preko željezničke pruge, a zatim i uletjeli u kanal pored ceste iz kojeg su izletjeli i završili na ogradi obiteljske kuće pri čemu je suvozač (32) na mjestu poginuo. Nihov zajednički prijatelj medijima je ispričao kako je tekla kobna večer.

Do teške prometne nesreće došlo je jučer oko 19 sati, zapadno od Slavonskog Broda, kod Brodskog Stupnika kad se 46-godišnji Pavić svojim automobilom zabio u ogradu obiteljske kuće pri čemu je 32-godišnji Krešimir na mjestu poginuo, a on zadobio lakše ozljede.

Njihov zajednički prijatelj, Miroslav Kuzmić iz Oriovca je za 24 sata ispričao dosad nepoznate detalje o nesreći, a otkrio je i da je samo pukom srećom izbjegao vožnju u tom automobilu kobne večeri.

“Bili smo na Čaplji, ribnjaku, i njih su dvojica rekli da idemo na još jedno piće u Stupnik. Povezao sam se s njima, ali kad sam došao do svoje kuće rekao sam vozaču da stane, da mi se ne ide”, ispričao je potreseni Miroslav.
“Inače bih u 29 od 30 puta u takvim situacijama išao s njima, ali ovaj put mi se nešto nije dalo i to je po meni bio Božji znak, inače pitanje je da li bi Krešimir bio jedini poginuli”, dodao je.
Vozač BMW-a navodno nije često pio, ali je i nedavno doživio tešku prometnu
Pavić ga je poslušao te ga ostavio ispred njegove kuće, a to je začudilo i samog Kuzmića jer, kako je rekao, ” on inače uvijek produži tamo gdje je naumio”.
O nesreći je progovorio i sin vlasnika kuće pred kojom se dogodila prometna nesreća.
“Prijatelj mi je javio da mi se automobil koji je preletio preko pružnog prijelaza zabio u kuću i da mi kuća gori. Pomislio sam koliko je taj morao voziti da mi dođe do kuće, koja je dosta odmaknuta od pružnog prijelaza.Nazvao sam suprugu da čujem što se dogodilo, ali mi se nije javljala. Znao sam da nešto nije dobro pa sam odmah krenuo kući. Kad sam došao imao sam što vidjeti”, ispričao je.
Stradali su na povratku s fešte
“Auto je bio naslonjen na ogradu kuće mojih roditelja. Sve se dimilo. Stigli su vatrogasci, policija, a uskoro i Hitna. Vidio sam kako moja žena pomaže da se vozač izvuče iz auta. Drugi muškarac je sa suvozačeva mjesta skliznuo na pod. Morali su ga izvaditi vatrogasci. Ozljede su bile strašne. Liječnici su ga pokušavali reanimirati, ali nije mu bilo pomoći”, rekao je stanovnik Brodskog Stupnika za spomenuti list.
Jutros su prijatelji mladića došli na mjesto nesreće i zapalili lampion.
Vozač BMW-a je i nedavno imao nesreću u kojoj je mladić iz susjednog sela jedva ostao živ, a mještani navode kako nije često pio.

Net.hr