Oštra reakcija SDA: Štetu će pretrpjeti jedino Hrvatska

SDA smatra da je odluka vlasti Hrvatske da se u jeku turisitičke sezone uvede obveznu karantenu za državljane Bosne i Hercegovine, i time ih praktično spriječi da ljetuju na hrvatskoj obali, ishitrena i kratkovida.

– Međutim, od takve odluke štetu će pretrpjeti jedino Hrvatska u kojoj građani Bosne i Hercegovine svakog ljeta potroše stotine miliona eura. Građane Bosne i Hercegovine pozivamo da ovogodišnje odmore provedu u našoj zemlji i upoznaju sve njene ljepote. Osim Neuma i odmora na moru, na raspolaganju su nam naše brojne planine, prelijepe rijeke, jezera i gradovi – istakli su iz SDA.

Odmor na domaćim turističkim destinacijama poput Vlašića, Bjelašnice i Jahorine, ili Une, Drine, Bosne, Neretve i Vrbasa, zatim Hutovog blata, Boračkog, Prokoškog i Panonskog jezera, posjete gradovima poput Sarajeva, Mostara, Travnika i Banje Luke, ili obilazak srednjovjekovnih bosanskih tvrđava, može biti i atraktivniji od odmora na hrvatskoj obali, navode iz ove stranke.

– Osim što ćemo nanovo spoznati sve ljepote naše domovine, time ćemo poduprijeti i domaći turistički sektor, koji je od početka pandemije u velikoj krizi. Pozivamo i građane Hrvatske da posjete Bosnu i Hercegovinu i uživaju u njenim ljepotama – zaključuju iz SDA.