Otac je tvrdio da su joj Hrvati i Vatikan isprali mozak: ‘Tukao me do besvijesti’

Jelena Dokić (34), nekada jedna od najperspektivnijih tenisačica svijeta, koja je bila četvrta na WTA listi (2002.) te polufinalistica …

dokić

.. Wimbledona, a osvojila je i šest turnira nedavno je iznenadila svijet potresnom pričom o borbi s kilogramima zbog teškoća sa štitnjačom, a ovih dana ponovno je u središtu pozornosti zbog detalja iz njezine autobiografije.

Naime, iako knjiga ‘Nesalomljiva’ još nije objavljena britanski mediji otkrili su neke šokantne dijelove. Rođena Osječanka u autobiografiji je priznala kako ju je otac Damir zlostavljao od šeste godine pa sve dok s 19 godina nije pobjegla od njega.

– Toliko me je jednom tukao da sam izgubila svijest. Tukao me remenom kada bih, po njegovom mišljenju, odradila loš trening. Stalno me nazivao kurvom. To je bilo svakodnevno. Zamislite kako sam se osjećala sa samo 11, 12 godina… Nije to samo fizička bol – ispričala je Jelena te dodala da je najgore bilo nakon poraza na turniru u Kanadi 2000. godine.

– To mi je bio najteži trenutak. Završila sam u nesvijesti! Strašno me je tukao. Podsjetimo, Jelena je rođena u Osijeku (12. travnja 1983.) gdje joj je živjela i obitelj, ali njezin otac Damir, zadojen velikosrpskom ideologijom, prije početka rata preselio je obitelj – Jelenu, njezina mlađeg brata Savu i suprugu Ljiljanu – najprije u Srbiju (Sombor), a potom, 1994., u Australiju.

Sam je u jednom razgovoru za srpske medije rekao da je bio “boksač, taksist i ratni veteran, da se borio u srpskoj vojsci protiv Hrvata…” Na nesreću njega kao “teškog Srbina”, njegova se kći zaljubila u Hrvata – Tina Bikića, a Tinov joj je brat Borna neko vrijeme bio trener.

– Hrvati i Vatikan isprali su mozak mojoj kćeri. A vi ste nacisti koji su dopustili bombardiranje Jugoslavije – derao se na policajce u Birminghamu 2009., nakon što su ga lišili slobode zbog vožnje u pijanom stanju, nezadovoljan što je njegova kći srbijansko državljanstvo (koje je prihvatila da bi njemu udovoljila) nakon nekoliko godina ponovno zamijenila australskim.

Jelena je u autobiografiji navela da ne mrzi svog oca i da je pokušala popraviti njihov odnos, ali da on uopće nije svjestan što joj je sve napravio.

Hercegovina.info