Otići u krevet gladan ili jesti u kasne sate? Što je gore?

Ako pokušavate smršavjeti ili samo pazite na svoje zdravlje, vjerojatno ste razmišljali o svojim noćnim prehrambenim navikama. Mnogi će reći da nije dobro jesti kasno navečer, ali što ako to učinite? Evo što kažu stručnjaci.

Klasični usputni zalogaji i grickalice obično su prepuni šećera i/ili zasićenih masnoća. A s jednim i drugim možete unijeti nepotrebne kalorije, pa ćete vjerojatno dobiti na težini ako to radite svakodnevno.

Ako jedete kasno, teško ćete zaspati, što znači da će se želja za visokokaloričnom hranom sutra zadržati, međutim otići u krevet gladan isto nije idealna opcija.

Slušajte svoje tijelo. Ako ste gladni, jedite, bez obzira na doba dana. Shvatite to kao još jednu priliku da nahranite svoje tijelo i date mu potrebne hranjive sastojke, piše Body+Soul.

Najidealnije za vaše tijelo je pokušati rasporediti svoje obroke i međuobroke kroz cijeli dan kako ne biste bili gladni tik pred spavanje, a sljedeći put kad se nađete u ovoj nedoumici, evo ideja za devet zdravijih međuobroka prije spavanja, koji će vam pomoći u suzbijanju napada gladi bez nepotrebnih kalorija, šećera i masti, što pruža puno kasnih grickalica.

Svježe voće
Suhe datulje ili marelice
Komad tosta i žličica prirodnog maslaca od kikirikija
Nekoliko žlica jogurta i malo bobičastog voća
Šalica toplog mlijeka
Komadić sira i nekoliko integralnih krekera
Vegetarijanski štapići i humus
Nekoliko tvrdo kuhanih jaja
Ostaci pečenog povrća od ručka.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply