Otkriven identitet žene koja je u SAD-u upala u školu i ubila šestero ljudi

Objavljene su i snimke koje pokazuju da se napadačica dovezla ispred škole u svom automobilu, potom razbila staklo na vratima i tako ušla u zgradu

Usmrćena napadačica koja je u ponedjeljak ujutro u privatnoj kršćanskoj osnovnoj školi u Nashvilleu ubila šestero ljudi, uključujući troje djece, identificirana je kao Audrey Elizabeth Hale (28), izvijestile su vlasti. John Drake, šef policije u Nashvilleu, oslovio je napadačicu ženskom zamjenicom, ali je na pitanja novinara precizirao da se Audrey Elizabeth Hale izjašnjava kao transrodna osoba. Još uvijek nije jasno je li napadačica službeno identificirana kao žena ili muškarac.

Objavljene su i snimke koje pokazuju da se napadačica dovezla ispred škole u svom automobilu, potom razbila staklo na vratima i tako ušla u zgradu. Onda je počela lutati hodnicima, a na sebi je imala crvenu kapu, maskirne hlače i nešto što liči na zaštitni prsluk. Hale je u jednoj ruci nosila jurišnu pušku, dok joj je drugo, slično oružje visjelo s lijevog boka. Policija tvrdi kako je napad bio unaprijed planiran te da je u tijeku analiziranje manifesta i pisma napadačice koju je policija usmrtila nedugo nakon pucnjave. U policiji dodaju kako je napadačica legalno nabavila dvije puške i da je u trenutku napada kod sebe imala karte i crteže školske zgrade. Nadodaju da je napadačica bivša učenica te škole.

https://twitter.com/2bz4thot/status/1640553547816157185?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1640553547816157185%7Ctwgr%5Ed5b9bea1dd06c9ce01f1116a808444ec973e55be%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.vecernji.ba%2Fsvijet%2Fotkriven-identitet-zene-koja-je-u-sad-u-upala-u-skolu-i-ubila-sestero-ljudi-1667714

Lokalni mediji su ranije izvijestili da je napadačica ušla u školu na sporedni ulaz u ponedjeljak nešto poslije 10 sati, a bila je naoružana dvjema puškama i jednim pištoljem. Pucnjava se dogodila u prezbiterijanskoj Osnovnoj školi Zavjeta koja ima oko 200 učenika. ”Policajci su napali napadačicu i ona je mrtva”, objavila je ranije policija na Twitteru. Pucnjava je prekinuta oko 14 minuta nakon što je počela, kada je policija upala u zgradu i ustrijelila osumnjičenika. Američki predsjednik Joe Biden nazvao je pucnjavu u školi u Nashvilleu “odvratnom”, rekavši da nasilje vatrenim oružjem “razdire dušu” Sjedinjenih Država.

Večernji.ba