Otvoreno pismo javnosti

pismo

Drage naše Livanjke i Livnjaci, dragi naši susjedi, prijatelji, poznanici, simpatizeri i nesimatizeri, dobri i pošteni žitelji ovog grada,do kad, do kad ćete trpjeti ovu vladajuću kliku, kliku koja je umislila da su ovozemaljski livanjski bogovi?
Jučer su objavili da je 41 obitelj, čija su djeca na jesen trebala krenuti u prvi razred, iselila iz Livna. Danas vas informiramo da su dr. Nediljka Rimca- Zelu, neprestanim torturama, pritiscima, objedama i progonom, prisili da da otkaz u Županijskoj bolnici.
Svi vi, drage sugrađanke i sugrađani, koji ste ikad bili u situaciji da vas liječi dr. Rimac, znate o kakvom, prije svega, čovjeku i doktoru se radi. Uz to, što je izuzetno dobar čovjek i kirurg, dr. Rimac se, kao mladi liječnik vratio iz Hrvatske u Livno, cijeli rat proveo na bojištu uz svoje Livnjake, u ratu i nakon njega, u svako doba dana i noći bio na raspolaganju svakom čovjeku, koji je od njega, kao čovjeka i liječnika, bilo što trebao.
Zar ćete dozvoliti da ova nesposobna, samodopadna i samodostatna vladajuća klika i njega iseli iz Livna?!
Ako vladajuću kliku i njihove bližnje zabolili oni biraju tko će ih liječiti, liječnici u Splitu, Zagrebu… Ako vas drage naše Livanjke i Livnjaci zaboli, uskoro vas neće imati tko liječiti! Toliko su liječnika, specijalista, potjerali iz Livna da je to za ne vjerovati, a broj uposlenih u bolnici nikad nije bio veći.
Do kad ćete trpjeti i gledati kako ova šaka jada uništava Livno? Do kad ćete iseljavati iz Livna i pustati ih da kradu, rasprodaju, uništavaju ono što je vaše? Livno nije njihovo, ono je vaše, drage naše Livanjke i Livnjaci! I vaša djeca, braća, sestre… imaju jednako pravo na posao u elektru, policiji, bolnici, općini, županiji, zavodima,… kao i njihova. Zašto im dozvoljavate da vam to pravo oduzimaju?
Jučer su iselili 41 obitelj livanjskih prvašića, danas iseljavaju dr. Zelu Rimca, sutra ste vi na redu!
Ne dozvolite im to!

Ured za informiranje HDZ1990