Ovako danas izgleda Ćirin grob – beton i drveni križ. Javio se i njegov sin

Obitelj radi na tome da legendarni trener dobije dostojno vječno počivalište. Miroslav Blažević mlađi tako nam je nedavno otkrio i da je naručio spomenik za očev grob u aleji velikana na Mirogoju kod poznate klesarske obitelji Jakšić iz Donjeg Humca na otoku Braču te se nada da će ubrzo biti dovršen.

Žalosti me u kakvom je stanju Ćirin grob, rekla je sestra pokojnog Ćire Blaževića Jozefina Seka Dragun u razgovoru za Večernji list.

Legendarni trener preminuo je prije točno godinu dana i pokopan je na Mirogoju. Kako izgleda njegovo posljednje počivalište, možete pogledati u galeriji.

No, obitelj radi na tome da legendarni trener dobije dostojno vječno počivalište. Miroslav Blažević mlađi tako nam je nedavno otkrio nam je i da je naručio spomenik za očev grob u aleji velikana na Mirogoju kod poznate klesarske obitelji Jakšić iz Donjeg Humca na otoku Braču te se nada da će ubrzo biti dovršen.

– Tatin grob bit će izrađen od bijelog bračkog kamena i za sada vam mogu otkriti samo da će imati motiv bijelog šala – rekao je Miroslav mlađi te dodao kako je Ćiro iznimno volio otok Brač i Dalmaciju te da mu je bilo jako stalo da se spomenik napravi upravo od hrvatskog kamena.

Trener svih trenera napustio nas je nakon teške bolesti 8. veljače 2023., točno jedan dan prije svog 88. rođendana, ostavljajući tako veliku prazninu u našem sportskom, ali i općenito javnom životu. Tu prazninu nemoguće je popuniti, ali puno će se napraviti za cjelokupnu društvenu zajednicu i ako uspijemo neke njegove uspjehe, izjave i analize sačuvati od zaborava. Njegov sin stoga nam je otkrio i da se za ovu planira izrada web-stranice na kojoj bi se, baš kao i na društvenim mrežama, kroz razne priče iz Ćirina života i privatne fotografije koje do sada nikada nisu viđene trebala očuvati uspomena na čovjeka koji nam je svojim rezultatima donio toliko radosti u živote. Osim toga, ove su godine u planu i dvije knjige.

Večernji.ba