OVAKO NEŠTO SE U BOSNI NE PAMTI: Pretukla ga punica, a mladu je…

Redakciji “Avaza” obratio se Sanel Fafulović (27) iz Zenice i ispričao da je bio prinuđen prijaviti policiji napad koji se dogodio na Pofalićima u Sarajevu, i to zbog ljubavne veze s Vahidom Ramić (24) te pokušaja da se oženi njome.

avaz

Fafulović tvrdi da je vezu od deset mjeseci odlučio krunisati brakom, ali da Vahidina majka Nevzeta ne želi čuti za to, zbog čega ga je taj dan zajedno sa sinom i njegovim drugom fizički napala u stanu na Pofalićima i kćerku vratila kući u malo mjesto Oskova kod Živinica, piše “Avaz“…

“S obzirom na to da njena majka nikada nije odobravala tu vezu, morala se ukrasti, pobjeći. Smješteni smo na Pofalićima u jednom stanu. Moja sestra pozvala je Nevzetu da joj čestita, ali je ona počela prijetiti, da bi nam na kraju došli na vrata. Borili smo se, nagurivali. Vahidin brat držao me za vrat, dok me Nevzeta tri puta udarila šakom. Moja sestra bila je prisutna sa svojim djetetom, koje se prepalo, i pozvala je policiju. Oni su otišli i mimoišli se s policijom. Ispričao sam im šta se desilo. Tretirali su me kao da sam ja kriv”, ispričao je Fafulović.

Rekao je da njegova djevojka Vahida boluje od distrofije te ima svega 29 kilograma, zbog čega mu sve ovo još teže pada.

“Majka je tuče, a operisala je kičmu. Tako bolesnu vodit će je na pijacu gdje radi. Kada ju je vratila kući, pretukla ju je toliko da se umokrila. Boli je ruka i noga od udaraca. Ne dozvoljava joj da se uda ne samo za mene nego ni za koga, jer dobiva novac preko nje, znači na osnovu njene bolesti. Vahida nije zadovoljna ni sretna s njom. Ona želi da budemo skupa, kao i ja, jer se volimo”, bio je kategoričan Fafulović.

Ekipa “Avaza” posjetila je kuću Ramića. Samohrana majka Nevzeta ispričala je i svoju stranu priče. Razgovarajući s njom, saznali smo da je za proteklog rata protjerana iz Janje i sada živi u tuđoj kući. Nevzeta tvrdi da ona i njen sin nisu pretukli Sanela, a da za udaju kćerke uopće nije znala.

Zatvorio vrata

“Sanel je četiri puta ovdje dolazio, nikada nije rekao ko je i šta je. Nije rekao da se ženio. Sin i ja provjerili smo u policiji i dobili sve informacije o njemu. On je meni ukrao kćerku, četiri dana nisam znala ništa o njoj. Možda je kriminalac. Prošlu nedjelju njegova sestra mi je kazala da se Vahida udala. Kazala sam joj da ću doći po nju s policijom. Otišla sam sa sinom, pokucala na vrata i kada je otvorio, odmah je pokušao zatvoriti. Mi smo tada gurnuli vrata, jer nam nije dao da uđemo. Tu je došlo da naguravanja i povlačenja za ruke”, tvrdi Nevzeta.

Naglasila je da ne želi da se njena kćerka uda za Sanela, smatrajući da on nije u stanju voditi brigu o njoj zbog bolesti.

Teška bolest

“Moja kćerka boluje od distrofije. Ona se sporo kreće. Uz stepenice se ne može kretati, a ima i srčanih problema. Njena kičma vrlo je krhka. Ona ne može podnijeti ni trudnoću. On je želio uništiti moje dijete. Ne smije ostati trudna zbog svoje bolesti”, kazala je Nevzeta, koja je ujedno pokazala nalaze o Vahidinoj bolesti.