Ovo je najljepša žena svijeta

Predstavnica Nikaragve Sheynnis Palacios izabrana je u subotu za najljepšu ženu svijeta na 72. natjecanju za Miss Universe u Salvadoru na kojem su prvi put sudjelovale i žene majkte te dvije transrodne kandidatkinje.

To je prva pobjeda predstavnice Nikaragve. Za prvu pratiteljicu izabrana je predstavnica Tajlanda, a za drugu pratilju Australka.

Sheynnis Palacios (23), primila je krunu iz ruku prošlogodišnje pobjednice, Amerikanke R‘Bonney Gabriel, Miss Universe 2022.

Najljepša žena svijeta, izabrana među 83 natjecateljice, ocijenila je da su zahvalnost i poniznost njezine najbolje osobine.

Naglasila je važnost jednakosti plaća između žena i muškaraca “u bilo kojoj domeni” i ustvrdila da “za žene nema granica”.

Kolumbijka Maria Camila Avella (28), i Michelle Cohn iz Gvatemale prve su dvije majke koje su sudjelovale na natjecanju čiji su organizatori željeli da natjecanje bude otvorenije. Prva majka uspjela se probiti među pet finalistica.

Predstavnica Portugala, Marina Machete, prva je transrodna žena, a Nepalka Jane Garret, prva je žena čije su obline veće od uobičajenih za Miss Universe i obje su prošle u krug među 20 natjecateljica.

Predstavnica Hrvatske bila je 23-godišnja Andrea Erjavec iz Perušića i nije ušla među prvih 20.

Sljedeći izbor za Miss Universe održat će se u Meksiku.