Ovo je starica sa snimke koja je pomagala Gačiću: ‘Jeste, ja sam mu pomagala’

Otkriveno je tko je starica sa snimke ubojice Edina Gačića kojeg je jučer, nakon što je više od tjedan dana bio u bijegu, policija uspjela pronaći, a onda i ubiti.

Podsjetimo, prije nekoliko dana u javnost je isplivala snimka poremećenog serijske ubojice u kojemu razgovara sa staricom u njenoj kući. U tom videu kaže da ga je ona spasila.

Dnevni avaz je pronašao staricu sa snimke.

Starica sa snimke: “Jeste, ja sam mu pomagala”

Ona je Sadija Todorovac, 80-godišnja starica iz banjalučkog naselja Novoselija, u kojem je živio i ubojica. Gačić je, kako se čuje na snimci, zahvalan Sadiji jer mu je ona pomagala kada je izašao iz zatvora.

“Jeste, ja sam mu pomagala. Znam Edina od malih nogu. Bio je lijep kao lutka. Otac mu je isto bio naočit. Znala sam mu i oca i mater. Sjećam ga se kao malog. Gledali smo ga gladnog. Dala bih mu po deset maraka kada krene u grad. I kad imam. Nikad nije pravio probleme. Savjetovala sam ga kako sam znala. Kada je izašao iz zatvora, govorila sam mu da ni s kim nema posla i da se ukloni od ljudi. Uvijek sam ga tako savjetovala”, ispričala je Sadija Todorovac, koju su novinari pronašli u Novoseliji.

Policajci joj napravili pretres

Posjećivala ju je i policija. Bili su joj policajci i prije dvije večeri i napravili pretres.

“Napravili su rusvaj po kući. Sve su pregledali, čak i obore u kojima čuvam koze. I šumu koja se nalazi iza obora. Ne znam ja što su tražili i koga su tražili, ali su bili. Sve su mi haljine pogužvali. Edin mi se nije javljao. Žao mi je ljudi koje je pobio. Žao mi je i njega”, kazala je Sadija Todorovac.

Gačić, koji je 2017. boravio u Banjoj Luci nakon izlaska iz zatvora, a potom prodao imovinu i kupio kuću u Brđanima kod Konjica, kako kaže Todorovac, često je odlazio u grad.

“Sestra ne želi ni čuti za njega. Uvijek je govorila da će napraviti neko zlo”

Znao je da ona drži koze pa joj je jednom dotjerao ovcu, ali je ona nije htjela uzeti.

“Nije on bio kod mene. Spavao je u svojoj kući kad se vratio iz zatvora, a kod mene je povremeno dolazio. Sjedne na stepenice i ispričamo se. Ja sam mu najviše pomogla. I uvijek bih mu pomogla, jer on, jadan, nema nikoga. Sestra ne želi ni čuti za njega. Znam kako je njoj. Ona je uvijek govorila da će on napraviti neko zlo i bila je u pravu”, kazala je starica.

I ostali mještani Novoselije prenijeli su Avazu da je Gačić bio povučen i nije pravio probleme. Svi su znali da je odležao kaznu zbog ubojstva, a i on je znao da svi to znaju i nije mnogo pričao s ljudima.

Radnica u dućanu: “Imao je zastrašujući pogled”

“Nije pravio probleme, ali se na njemu vidjelo da je nešto uradio. Imao je odsutan pogled. Ponekad je taj pogled bio zastrašujući. Milicija je stalno dolazila, obilazila ga, ispitivala”, kaže radnica u lokalnom dućanu.

Jedan od susjeda, pak, uvjeren je da je Gačić ubijao iz straha.

“Pitala sam ga zašto je ubio mater”

“Ja sam bio u ratu, bio sam kod Travnika, i znam da se tako ne ponaša netko tko je prošao vojnu obuku. Sumnjam da je bio vojnik i sumnjam da je bio u mudžahedinskim odredima”, kaže Gačićev susjed.

“Ja sam njega pitala nekoliko puta zašto je ubio mater, ali nije htio govoriti o tome. Rekao je da su se posvađali jer ona nije htjela da ga vodi sa sobom, ali više od toga nije mi govorio”, kazala je za Avaz Sadija Todorovac.

https://poskok.info