PA DO KADA VIŠE: Stranačka imenovanja u upravne i nadzorne odbore!?

SARAJEVO – Federalna vlada na nedavno održanoj sjednici dala je suglasnost na rješenja o imenovanju upravnih i nadzornih odbora zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba. Na listama su uglavnom odani stranački kadrovi

Kada se radi o imenovanjima u upravne i nadzorne odbore SDA i SBB nemaju nikakvih nesuglasica, koalicija funkcionira.

SBB od ponedjeljka do srijede tvrdi da nije dio vlasti. onda dođe četvrtak, sjednica Vlade Federacije, i “opozicija koja obnaša vlast” zajedno sa “koalicijskim partnerima, s kojima nisu u koalciji” počinju imenovanja na pozicije u Upravnim i Nadzornim odborima raznih Zavoda.

Na posljednjoj sjednici Vlada FBiH dala je svoju saglasnost da se na mjesto predsjednice Nadzornog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine – Pazarić postavi Dalila Efendić, inače pomoćnica direktora Federalne uprave civilne zaštite i supruga Adnana Efendića, SDA-ovog direktora stambenog fonda Kantona Sarajevo.

U Upravni odbor istog zavoda među ostalim članovima, imenovana je i Saida Kastrat, bivša savjetnica, a sadašnja šefica kabineta Veska Drljače (SBB). Tu je i Džana Kilić, pomoćnica ministra Drljače zaposlena u Sektoru za pravne i kadrovske, ekonomsko-finansijske i opće poslove.

Vlada je dala suglasnost na imenovanje i Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba – Bakovići. Član Upravnog odbora postala je Dijana Hadžijusufović dugogodišnja članica SBB-a i kandidatkinja te stranke za Skupštinu SBŽ na predstojećim Općim izborima.

Član Upravnog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba – Drin, postao je i Miralem Aletić, kandidat SBB-a za Skupštinu SBŽ.

Inače, mjesečne naknade za članstva u ovim Nadzornim i Upravnim odborima iznose oko 850 maraka mjesečno. Poređenja radi, smještaj jednog štićenika ovakvih zavoda košta isto toliko.

Autor: Žurnal.info