PA, I NIJE NAM TO TAKO DALEKO! Načelnik malog planinskog sela nudi 2000 eura svakome tko se doseli

italija

Načelnik planinskog sela Bormide u Italiji nudi 2000 eura svakome tko se tamo doseli. To selo, naime, ima samo 394 stanovnika i ovo je pokušaj da ga se održi na životu.
Osim toga, kako piše Guardian, novi stanovnici Bormide će nekretnine moći unajmiti za samo 50 eura mjesečno. Načelnik Daniele Galliano ovako pokušava potaknuti mlade da se vrate u mjesto koje polako umire zbog prevelikog iseljavanja stanovništva u potrazi za boljim životom.
Detalji o isplati novčane naknade se još moraju utanačiti, no kako sada stvari stoje već od sljedeće godine će svaki novi stanovnik Bormide dobiti 2000 eura.
“U planinama smo, ali ne predaleko od mora. Zrak je tu čist i živi se zdravo i veoma jednostavno”, hvali svoje mjesto načelnik Galliano.

Bormida se nalazi u pokrajini Liguriji, na 420 metara nadmorske visine. Nakon što se vijest pojavila na Facebooku načelnika Galliana, u komentarima su se javili zainteresirani, no zanimalo ih je i postoji li mogućnost zapošljavanja u Bormidi ili negdje u blizini jer, kako je rekao jedan komentator, “ne živi se od zraka”.