Pada Vlada HBŽ-a: HDZ BiH izglasao nepovjerenje vlastitom premijeru

dalić

Stalno prekidanje sjednica Vlade i nefunkcionalnost je kulminirala u zadnjih dva mjeseca što pokazuje činjenica da su samo dva materijala upućena s Vlade na usvajanje Skupštini HBŽ.

Na nastavku sjednice Županijskog odbora HDZ BiH održanoj u utorak, a nakon rasprave od prošle prekinute sjednice, članovi županijskog odbora su većinom glasova (20 ”za”, 3 ”protiv” i 1 suzdržan) donijeli odluku o nepovjerenju dosadašnjem predsjedniku Vlade Hercegbosanske županije Drašku Daliću, a već otprije su imali zaključak za smjenom ministara iz reda srpskog naroda koje je tražio SNSD.

”Naime, već nekoliko mjeseci smo svjedoci nemogućnosti normalnog funkcioniranja i donošenja odluka na razini izvrsne vlasti tj. Vlade HBŽ. Stalno prekidanje sjednica Vlade i nefunkcionalnost je kulminirala u zadnjih dva mjeseca što pokazuje činjenica da su samo dva materijala upućena s Vlade na usvajanje Skupštini HBŽ. Cijeneći trenutak i potrebu funkcionalnije Vlade članovi Županijskog odbora su izglasali zaključak o nepovjerenju premijeru Daliću, a samim time i cijeloj Vladi HBŽ što bi trebalo potvrditi i na Skupštini HBŽ-a. Općinski odbori HDZ BiH Livno i Tomislavgrad bi trebali dostaviti prijedloge novih kandidata za premijera i ministre u Vladi HBŽ sukladno ranijim dogovorima”, navodi se u priopćenju Županijskog odobora HDZ-a BiH Hercegbosanske županije.

Bljesak.info