Pandemija ostavila traga: Neum još bez gužvi, ljetnog ambijenta nema, objekti zatvoreni…

Vrijeme kada su nas na ulazu u Neum dočekivale velike gužve očito je prošlost. Granični prijelaz Klek-Neum, između Hrvatske i BiH, ničim ne pokazuje kako se radi o mjesecu lipnju. Jasno je vidljivo kako je pandemija ostavila traga i da će se na ranije uobičajene gužve sačekati još neko vrijeme. Iako je hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović naveo kako se mjere kontrole strogo provode, gužve danas nije bilo, piše Avaz.

Na granici vozila ne stvaraju kolonu i zadržavaju se tek par minuta, a zanimljivo je vidjeti glavno raskrižje u Neumu, koje je inače potpuno blokirano zbog mnogo vozila u prolazu, sada je potpuno prazno. Promet prema Dubrovniku kroz BiH sigurno ne ulijeva optimizam hrvatskim turističkim radnicima, a Neum je očito, zbog zabrane putovanja bh. građana u Hrvatsku, prinuđen dočekivati goste koji stižu preko Svitave.

Ovaj put, koji još znači i pravu muku za putnike, ipak je, po onome što se moglo vidjeti, prometniji od graničnog prijelaza. Nešto građana BiH odlučilo je vikend provesti u jedinom bh. gradu na moru, ali onog pravog ljetnog ambijenta nema. O tome svjedoči i veliki broj zatvorenih objekata.

www.vecernji.ba