Paroh Livanjski: Pomoć institucija potrebna za povratak mladih

LIVNO – Paroh livanjski Predrag Crepulja izjavio je da bi obnova porušenih sela, poticaji u poljoprivredi i materijalna sigurnost vratili raseljene Livnjake na njihova ognjišta, te pozvao institucije da pomognu Srbima povratnicima u Livno.

On je rekao da Uskrs u Livanjskom polju donese radost i zbog dolaska mnogih Livnjaka rasijanih širom svijeta koji posjete svoje domove.

“Žitelji Livanjskog polja su mahom stariji, pa dječiji smijeh i graja za uskršnje praznike probude sjećanja na vremena kada su sela bila prepuna života”, istakao je Crepulja.

Prema njegovim riječima, danas nema mladih u Livanjskom polju.

“Znajući da na mladima svijet ostaje, izražavamo veliku zabrinutost za budućnost jer mladih u ovom dijelu Krajine nema. Obnova porušenih sela, te poticaji u poljoprivredi i stočarstvu, gajenju ljekovitog i aromatičnog bilja i pčelarstvu, točnije materijalna sigurnost, vratila bi opet dječiju graju pod Staretinu, Šator i Dinaru”, istaknuo je Crepulja.

On je pozvao institucije da pomognu Srbima povratnicima u Livno, kao i onima koji žele da se vrate na svoja ognjišta.

“Molimo sve institucije, te humanitarne organizacije da dođu i posjete ove prostore dok još ima nade da nešto učinimo”, apelirao je paroh livanjski.

Tijekom uskršnjih praznika liturgije su bile služene u hramovima u Livanjskom polju i Livnu, brojni Livnjaci su došli u zavičaj i tako poslali poruku da nisu zaboravili svoje korijene.

https://www.glassrpske.com/