Pet novozaraženih, troje u Mostaru, dvoje u Stocu iz novog klastera u tvornici ribe

Pet novozaraženih koronavirusom zabilježeno je danas u HN županiji. Riječ je o tri osobe iz Mostara te dvije iz Stoca. Kako Vecernji.ba doznaje, novozaraženi u Stocu nisu iz dosadašnja dva klastera – pozitivna su na koronavirusu dva zaposlenika tvornice ribe u Stocu.

Za kratko vrijeme ovo je već treći klaster u ovoj općini HNŽ-a. Također, kako doznajemo, još jedan zaposlenik te tvornice je zaražen, a dolazi iz Ljubinja. Epidemiolozi su na terenu. Mjerodavni upozoravaju da se epidemiološka slika u HNŽ-u pogoršava te apeliraju na pridržavanje mjera socijalne distance, nošenje maski posebno u zatvorenom prostoru i održavanje redovite higijene ruke.

– Danas je u Zavodu za mikrobiologiju Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar urađeno 108 testova, od kojih je pet novih pozitivnih slučajeva iz HNŽ-a, iz Mostara troje i dvoje iz Stoca – potvrdio je za Fenu glasnogovornik Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi HNŽ-a Pero Ćiro Pavlović.

Epidemiolozi pronalaze primarne kontakte i nalažu mjere. S tih pet novih slučajeva, u HNŽ-u je sada 12 pozitivnih na koronu.

www.vecernji.ba