Pismo uvaženom gospodinu Frani Krišti

pismo

Gospodine Frano
Prije par dana sam u novinama pročitao da ste bacili kamenčić prema vašoj susjedi i prezimenjakinji gospođi Borjani Krišto.
Ko će koga već svoj svoga, rekao bi naš HB narod. Vaš kamenčić je poletio prema Borjani sam zbog toga jer je političarka iz HDZ BiH? Vama  je baš gospođa Borjana Kriva za sve loše što se događa u Livnu? Pa jeli baš Borjana ta koja je najodgovornija za loše ( kako Vi kažete) stanje u našem Livnu. ? To vi kao mlad akademski obrazovan mladić veoma dobro znate. Na koncu ako Vam je za sve nedaće kriva stranka manje bi vas stajalo da ste gađati tablu ( protiv čega sam naravno a i to je nedopušteno i kažnjivo) a ne Borjanu.
Na portalu Relax pročitah da ste odnedavno u stranci HDZ 1990.
Neka ste. Jer ko ne pripada nekome ne pripada nikome.
Meni je recimo tvoja stranka HDZ 1990 užasno iritirala kada je dok je bila na županijskoj vlasti navodno započela poljoprivredni projekt „Tera“. Navodno su ulupali velika sredstva, navodno su radili projekte (ne jeftine) organizirali skupove, angažirali i hostese poradi promocije Tere. I sve propalo. A ko je platio benzin za propali projekt HDZ a 1990 zvani „Tera“. Ti i ja i mi svi kroz poreze. Možda je tu otišlo 99.999 KM moj prijatelju Frano.
Ko će ga znati. Koliko mi je poznato nitko nije bacio kamen na Teraše.. I netreba.
Kao što nije trebalo baciti kamen prema uvaženoj gospođi Borjani.
Gospon Frano.
Ja živim pored zgrade županijske Vlade u Livnu i nikad mi nije palo napamet da bacim kamen prema uredu predsjednika Vlade ,( mandat HDZ 1990) a pričalo se svašta o trošenju novca, uhljebništvu i o navodnom pogodovanju pilanašima.
Ja u te priče nisam povjerovao.
Dalje
U zadnjih nekoliko godina užasno me iritiraju priopćenja jedne uvažene gospođe iz tvoga HDZ 1990 ali ja nikada nebih gađao kamenčićem nikoga a pogotovu ženu.
Kako bi smo se mi osjećali gospon Frano kad bi neko gađao kamenčićem nama drage žene, koje su zaista možda nekom za nešto krive.
Bili smo bili u stanju, unatoč njihovoj eventualnoj krivici, za njih ako treba i život dati. Jelda gospon Frano.
Zato gospon Frano. Neka prvi kamen baci onaj ko je bez grijeha.
PS : Dok mi bacamam kamenje u naša dvorišta Dnevno listovi, razni Haberi i Dnevno. Ba se možda raduju?

Srdačan pozdrav Marko Semren
Livno, 04.04.2017 godine.

Pismo nije lektorirano – Relax