Planiramo uvesti i dječji doplatak kao još jednu mjeru za olakšavanje statusa naših obitelji

šarac

Ministar financija Hercegbosanske županije (HBŽ) Stipan Šarac u intervjuu za Večernji list govori o problemima u toj županiji te načinu njihova rješavanja, dosadašnjim provedenim aktivnostima… Šarac se osvrnuo i na suradnju s višim razinama vlasti, ali i ključne projekte koje će provesti do kraja mandata.

Kakav je ovogodišnji proračun, razlikuje li se od prošlogodišnjeg i ako jest, koliko? – Ovogodišnji proračun HB županije iznosi 76,26 milijuna KM i veći je od lanjskog za 0,56% ili oko 400.000 KM, što znači da je ostao gotovo na istoj razini.

Razlog tomu je realno planiranje sukladno izvršenju proračuna iz 2016., kao i pridržavanje razine usvojene u dokumentu okvirnog proračuna od 2017. do 2019. Što su, po vašem mišljenju, najveći problemi u HBŽ-u i kako se mogu riješiti?

– Ključni problem Hrvata, ali i svih ostalih naroda te stanovnika u Hercegbosanskoj županiji je iseljavanje s ovih naših prostora, a čiji su osnovni uzroci, po mom mišljenju, sustavno gospodarsko zapostavljanje, prometna izoliranost i zapuštenost, nedostatak osnovne komunalne infrastrukture, ali, prije svega, pravna i svaka druga nesigurnost u BiH, pa tako i u HB županiji.

www.vecernji.ba