Platinasti certifikat bonitetne izvrsnosti dobila je Vrtlarija Šarić iz Livna

Bisnode Dun & Bradstreet Company organizirao je poslovni susret hercegovačkih kompanija, svojih partnera i prijatelja u Herceg etno selu Međugorje. Iako u veseloj atmosferi uz stand-up komičara Peđu Bajovića i uz sljubljivanje delicija i dobre kapljice Hercegovina Produkta, ipak je bilo radno.

Govoreno je o prednostima koje donosi dolazak brenda Dun & Bradstreet u BiH, o značaju D-U-N-S broja, modernih alata za analitiku i transparentnog poslovanja, o stanju u privredi BiH i dodijelili certifikate bonitetne izvrsnosti.

Kompanije koje su ponijele certifikat bonitetne izvrsnosti su Duga-tehna d.o.o. iz Čitluka koja je u više od tri desetljeća poslovanje iz tadašnje malene trgovine boje i lakova izrasla u renomiranog proizvođača boja, lakova i fasada a proizvodi iz njihove tvornice se izvoze i distribuiraju u preko 60 zemalja diljem EU i svijeta i EZ Engineering Široki Brijeg, koja pruža inženjerske i strojarske usluge dizajna u različitim sektorima međunarodne automobilske, avio, željezničke industrije te brodogradnji.

Platinasti certifikat bonitetne izvrsnosti ponijela je Vrtlarija Šarić d.o.o. Livno, što je izuzetno priznanje jer u ovu kategoriju spada samo 2,5% aktivnih kompanija koje posluju na tržištu u BiH.

Certifikat bonitetne izvrsnosti može imati samo 15,6% od ukupnog broja kompanija koje su predale završni izvještaj odnosno svega 3,25 od ukupnog broja aktivnih privrednih društava u BiH a oni kreiraju 63% dobiti, 52% izvoza, 49% prihoda od ukupnih rezultata koji prave bh kompanije, koje su predale završne izvještaje nadležnim agencijama i zapošljavaju 40% zaposlenih u našoj državi, što najbolje govori o njihovom značaju i kao pokretačke snage privrede Bosne i Hercegovine. Bljesak.info

 

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply