Plenković: U manje od godinu dana već sam šesti put u BiH, a već u utorak stižem u Livno

plenković

Jučerašnji boravak u Bosni i Hercegovini, predsjednik Vlade RH i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković završio je u Orašju, gdje je otvorio 22. Dane hrvatskoga filma, festival čiji je pokretač i dugogodišnji organizator velikan hrvatske filmske scene – glumac Ivo Gregurević.

– Izražavam punu potporu i puno poštovanje velikome hrvatskom umjetniku i glumcu Ivi Gregureviću za sve što je napravio za hrvatsku kulturu i film, a osobito za ovaj originalni festival. Gledao sam program i sve što je relevantno za hrvatsku kinematografiju bit će prikazano u Orašju. Izbor filmova je sjajan, uvjeren sam da će publika hrliti u Orašje! – rekao je predsjednik Plenković otvarajući festival.

Šesti posjet BiH

Plenković se osvrnuo na svoj jučerašnji posjet BiH te najavio novi, i to već u utorak.

– Žepče, Tuzla, Orašje, dan je bio uistinu sjajan. Otkad sam premijer, a tome nije još ni godinu dana, šesti put sam već u BiH. A bit ću ponovno već u utorak, i to u Livnu, Širokom Brijegu i Mostaru.

Šaljemo kontinuiranu poruku podrške i suradnje između dviju zemalja, osobito financirajući projekte namijenjene Hrvatima kao konstitutivnom narodu u BiH. Mislim da su se ti projekti pokazali vrlo korisnima. Balansirano pomažemo svim krajevima u BiH – to je način kako se Hrvatska odgovorno treba ponašati prema našim sunarodnjacima.

www.brotnjo.info