Pobjeda mještana MZ Vidoši / Mještani spriječili bezakonje i kriminal

Uporni mještani koji su u više navrata, spontanim okupljanjem štitili svoje posjede i pravo da koriste lokalne izvore za opskrbu vodom su uspjeli. Skoro tri godine borbe za svoja prava unatoč silnim prijetnjama, zastrašivanjima i obmanama se isplatilo.
.
Neka naš uspjeh bude ohrabrenje i ostalima koji traže svoja prava protiv moćnih!
.
Postavlja se pitanje kako je uopće došlo do situacije da ljudi moraju fizički braniti svoj sustav vodoopskrbe?!
Tko je bio toliko moćan da potpuno nezakonito dozvoli nekome da ugrozi vodoopskrbu za preko 250 kućanstava?!
.

Zakoni ipak postoje!

Postojali su ti isti zakoni i kada su se izvođačima izdavale kojekakve nezakonite dozvole i pravo da s policijom prijete mještanima na temelju nezakonitih rješenja.
.
Hvala premijeru Ivanu Vukadinu i Vladi Hercegbosanske županije što je u ovom slučaju provjerila zakonitost izdanih dozvola i prodanih koncesija!
.
Vlada je ustanovila ono što smo mi cijelo vrijeme tvrdili, da je sve od samog davanja koncesije do preprodaje iste tvrtki Lara natural d.o.o. nezakonito. Ugovor je poništen i stvari su vraćene na početak.
.
Dok su moćni političari izdavali usmene potvrde da se mogu izvoditi radovi mi smo morali braniti svoja osnovna prava kao da smo u Africi.
.
Jer kada nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost. Na kraju, kada se provjerilo što piše u zakonu onda su ti moćnici zašutjeli.
.
Nadamo se da će Vlada Hercegbosanske županije nastaviti provjeravati i ostale koncesije od kojih nema koristi nitko osim onih koji ih na ovakav način preprodaju!
.
Je li konačno došlo vrijeme da netko odgovara zbog ovakvih nezakonitih radnji??

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply