PODUČAVANJE U SLOBODI, OSNAŽUJE NASTAVNIKE!

Podučavanje u slobodi, osnažuje nastavnike – ovo je ovogodišnji moto Međunarodnog dana učitelja. Nadamo se da su danas učitelji u 21. stoljeću uistinu slobodni u svom poučavanju i radu, jer samo na taj način mogu širiti i prenositi svoje znanje mladim i novim generacijama koje nam dolaze. Doista, ako se većina od nas vrati u svoje djetinjstvo i školske dane, asocijacija i pomisao na školu bila bi prvi učitelj ili učiteljica, zato cijenimo naše učitelje, jer su oni živa knjiga i nauka.
5. listopada – Međunarodni dan učitelja obilježava se svake godine i u našoj zemlji, a tako i u našoj Županiji u organizaciji Županijskog odbora SSOOiO HBŽ. Ove godine, proslava Dana učitelja bit će organizirana kroz dva dana. Danas, 5. listopada, 2017. godine u vremenu od 10 do 14 sati, kao i prijašnjih godina, upriličena je humanitarna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Domu zdravlja – Livno na odjelu transfuziologije. Svečana večera, deseta jubilarna po redu bit će organizirana sutra, 6. listopada, 2017. godine u PTC „Panorama“ – Pavić. Ove godine pored toga što je jubilarna isto je i humanitarnog karaktera, jer će sav prihod od tombole biti doniran za liječenje djevojčice Gabrijele Perković iz Podhuma, učenice Osnovne škole“ Fra Lovro Karaula“, koja je trenutno na liječenju u Zagrebu.
Ovim putem zahvaljujemo i našem resornom Ministarstvu i ministru Petru Galiću što prepoznaje naš rad i aktivnosti.
Drage kolege i kolegice, učitelji i učiteljice, nastavnici i nastavnice, profesori i profesorice te svi prosvjetni djelatnici ma kako vas god oslovljavali, jer smo mi svi na kraju krajeva UČITELJI, sretan Vam Međunarodni dan učitelja!
Zajedno smo jači!
Županijski odbor SSOOiO HBŽ