Pogledajte VIDEO filmske krađe bankomata u Gračanici

Pet maskiranih osoba odnijeli su bankomat Komercijalne banke iz Doma kulture u Gračanici na Kosovu, nakon što su onesposobili čuvara, ali im je pukla guma na kombiju, pa su morali da sef ostave zajedno sa vozilom, priopćila je kosovska policijska služba.

Policija je navela da se pljačka dogodila oko 4.00 sata jutros, u vrijeme policijskog sata.

“Lopovi su došli kombijem i putničkim automobilima, sprejem isprskali i onesposobili čuvara i u kombi utovarili sef težak oko 700 kilograma”, navode iz policije odakle napominju da su kriminalci govorili albanskim jezikom.

Kombiju je pukla guma u prištinskom prigradskom naselju Ajvalija, pa su udarili u zid pored puta, nakon čega su ostavili kombi s bankomatom i pobjegli u nepoznatom pravcu.

Policija je izašla na mjesto događaja, izvršila uviđaj, a ukradeni bankomat je vraćen u stanicu policije u Gračanicu.

Na Domu kulture, prema snimcima s video-kamera, pričinjena je materijalna šteta, uništen je dio zida, instalacije za grijanje, kao i tehnika za puštanje reklama.

Predsjednik općine Gračanica Srđan Popović zatražio je od nadležnih organa da pronađu i procesuiraju osobe koje su pokušale da opljačkaju bankomat Komercijalne banke.

Popović je rekao da je ovaj nesvakidašnji slučaj uznemirio mještane i zabrinuo sve one koji posluju preko ove banke.

On je istaknuo da nije prvi put da se na području Gračanice događaju krađe, a da počinitelji ne budu pronađeni te da su ovakve kriminalne radnje nedopustive.